Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav
Nu-l bagi în seamă pentru că nu doare! Cum afli dacă ai ficatul bolnav

Pentru că nu doare, nici nu prea-l băgăm în seamă. Şi, în caz că e bolnav, nu ne dăm seama. Aflăm cum se simte ficatul abia în urma unei consultaţii detaliate, care include şi analize de sânge. De multe ori, e cam târziu când depistăm ficatul bolnav.

Cum se testează funcţiile hepatice

Mergi la medic pentru un control de rutină şi, când colo, te trezeşti, în cel mai fericit caz, cu avertismente serioase din partea medicului. De fapt, starea sănătăţii tale ţi-ar fi putut da de bănuit că suferi de ceva, dar nimic nu te-ar fi dus cu gândul tocmai la ficat.

Aşa e acest organ intern: „mut” şi „secretos”.

Nu dă niciun semn, până când e atât de bolnav, că nici nu se prea mai poate face mare lucru. Iată de ce este imperios necesar să-l mai verifici, din când în când, mai ales dacă te numeri printre persoanele predispuse la afecţiuni hepatice.

Un nivel al colesterolului crescut e un semnal de alarmă. Dacă mai ai şi kilograme în plus, lucrezi în mediu toxic, consumi alcool, alimente „nesănătoase” sau iei regulat medicamente, anticoncepţionale, suplimente alimentare, riscul îmbolnăvirii ficatului e mult mai crescut.

La fel se întâmplă şi în cazul celor care au avut hepatită, icter sau al bolnavilor de diabet. Prin urmare, un set de analize potrivite, te pot scăpa de griji.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Elena Băsescu face dezvăluiri din familie. „Tatăl meu nu s-a băgat niciodată”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies