„Nu salariul din învățământ rezolvă problema” Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?

„Nu salariul din învățământ rezolvă problema” Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?
„Nu salariul din învățământ rezolvă problema” Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?

Monica Tatoiu a făcut declarații cu privire la greva din învățământ. Fostul cadru didactic vine cu soluții la această problemă.

Începând de luni, 22 mai, cadrele didactice sunt în grevă generală. Acestă decizie radicală vine în urma unor nemulțumiri legate de grila de salarizare a acestora, dar și de lipsa unui fond material esențial pentru desfășurarea activității educaționale în condiții favorabile. Astfel, cadrele didactice au ales să nu mai intre la ore, iar elevii au fost nevoiți să rămână acasă. Această situație este îngrijorătoare atât pentru elevi, cât și pentru părinți, care se tem de modul în care se vor încheia mediile și se vor desfășura examenele naționale.

Ce soluție propune Monica Tatoiu pentru greva din învățământ

Citește și: Monica Tatoiu a vorbit despre cum reușește să fie mereu energică. Femeia de afaceri și-a dezvăluit secretul

Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?
Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?[Sursa foto: Facebook]

Monica Tatoiu, fost cadru didactic, a vorbit în cadrul unui interviu despre greva din învățământ. Fosta profesoară de matematică propune o soluție echitabilă pentru toată lumea, prin intermediul căreia profesorii să fie plătiți în funcție de performanțele acestora și de nivelul de cunoștințe.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  „Se impune urgent organizarea unui examen național pe care să îl dea profesorii în paralel cu elevii, din subiectele date în ultimii 20 de ani. Cine ia note de 10 (cu aceeași grilă de corectare), să primească din toamnă dublul salariului. Adică, cei buni validați prin examen să fie plătiți corect.

” a declarat Monica Tatoiu pentru cancan.ro.

Monica Tatoiu critică aspru modul de organizare al sistemului de învățământ

Citește și: „Eu am avut-o mereu, sunt creativă.” Monica Tatoiu a dezvăluit aspecte neștiute despre viața ei intimă

Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?
Ce spune Monica Tatoiu despre greva din învățământ?[Sursa foto: Facebook]

Tot în cadrul aceluiași interviu, Monica Tatoiu a ținut să sublinieze că nu salariile din învățământ sunt adevărata problemă.

Pe lângă acestea, există o serie de nereguli care fac în așa fel încât educația din România să fie una de slabă calitate, iar prin acestea se numără performanțele scăzute ale profesorilor.

«Nu salariul din învățământ rezolvă problema. Aici este o problemă structurală. La fel și în sănătate. Au mărit salariile medicilor, dar spitalele oferă aceeași „calitate”. Greva aceasta este doar o grenadă politică pe fondul rotativei.

Este o piesă politică proastă. Nu se poate găsi o soluție acum. Dar da, trebuie mărite salariile acolo unde există competențe și activitate. Dar nu pompieristic. », a mai spus Monica Tatoiu.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

„Eu am renunțat de mult să mă mai gândesc ce face.” Costel Băloiu, declarații emoționante despre relația cu fiul pe care nu l-a mai văzut de mai bine de 20 de ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies