Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale

Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale
Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale

Suntem generatia post comunism si, in copilaria si adolescenta noastra, am fost private de informatie, pana ce s-a stabilizat piata.

Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale. Suntem generatia post comunism si, in copilaria si adolescenta noastra, am fost private de informatie, pana ce s-a stabilizat piata si globalizarea s-a resimtit si in Romania. Ce inseamna asta? Inseamna ca am invatat constiincioase chimie si biologie si matematica si istorie, insa nimeni nu ne-a invatat concepte sanatoase de familie si cum sa construim o relatie amoroasa care sa ne aduca implinire.

Ajunse la maturitate, multe dintre voi ati avut exemple bune in familie si v-ati construit propriile voastre familii cu success. Au ramas insa si femei care, din diverse motive, aleg de fiecare data parteneri nepotriviti.

Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale
Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale[Sursa foto: PixaBay]

Daca in trecut nu se vorbea despre cum ar trebui sa fie o relatie sanatoasa si infloritoare, ei bine astazi se vorbeste mult. Este destul de usor sa iti dai seama daca relatia in care te afli este potrivita, intrucat ar trebui sa iti ofere sentimente de fericire, iubire, respect, protectie.

Un subiect des comentat este relatia toxica. Cum arata aceasta? Ei bine, poate varia in particularitati de la caz la caz insa orice relatie toxice imprima un sentiment de nesiguranta, instabilitate si pare ca ar fi un camp de batalie. Iti prezentam in continuare cateva semne ale unei relatii toxice. Daca te regasesti in mai mult de 3 dintre acestea, ar trebui sa te opresti si sa iti analizezi relatia si viitorul acesteia.

Te astepti ca partenerul tau sa te “repare”

Tu esti cea care trebuie sa se repare de traumele trecutului si, daca nu reusesti singura, o poti face cu ajutorul unui psiholog. Partenerul tau nu este psihologul tau. Este persoana cu care iti imparti viata si cu ajutorul careia construiesti un viitor. Sprijinul lui emotional este evident important, insa nu el este cel care trebuie sa te repare pe tine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Esti corecta pana la punctul de militarie

Corectitudinea este o calitate admirabila, bineinteles. Insa in multe relatii “dreptatea” arata foarte mult precum tinerea unui scor. Si daca ajungeti sa fiti mai concentrati pe mentinerea punctajului decat pe pastrarea unei relatii sanatoase, atunci gresiti amandoi.

Relatia nu ar trebui sa vina cu un punctaj care sa indice cine a gresit cel mai mult sau cine ii datoreaza celuilalt.

Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale
Obiceiuri toxice in relatia de cuplu, care par a fi normale[Sursa foto: PixaBay]

Crezi ca el este jumatatea ta

Declaratii de genul „Tu ma completezi” sau „Tu esti jumatatea mea”, „Fara tine nu ma simt completa” reprezinta o gandire gresita. Nimeni, absolut nimeni, nu poate trai o viata libera si implinita avand convingerea ca are nevoie de altcineva care sa-i intregeasca.

Daca ajungi sa simti ca fara el esti incompleta, asta inseamna ca doar pe el il ai J Dar viata ta nu inseamna un singur barbat. Viata ta inseamna si mama, tatal tau, fratii tai, jobul tau, hobbyurile tale, prietenii tai. Lipsa acestor elemente in viata ta te poate face sa dezvolti anumiti factori toxici precum codependenta, nesiguranta si nevoia de control.

Cearta aprinsa inseamna pasiune

Nu, nu si iar nu. Cearta aprinsa nu inseamna decat un singur lucru: sansele ca relatia sa reziste sunt mici. Sexul pasional dupa o cearta puternica apare doar in filme. In realitate, cearta puternica aduce indispozitie majora pentru ambii parteneri si poate strica chiar si pe celelalte planuri prin lipsa de concentrare. Adevarul este ca dragostea trebuie sa fie blanda.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cand e mai bine sa nu te casatoresti

Citeste si: Ce este si cum funcționează o relație deschisă sau “open relationship”. „Mă îndoiesc că fidelitatea este pur si simplu necesară într-o relație"

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Dulceață de căpșuni, rețeta delicioasă a Annei Lesko. „Propun să renunțăm la cantitatea asta foarte mare de zahăr.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies