Omletă spaniolă cu cartofi. Încearcă o altă variantă sănătoasă pentru micul dejun!

retete pentru mic dejun

Omletă spaniolă cu cartofi

Omleta spaniolă cu cartofi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de omletă spaniolă cu cartofi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă omletă spaniolă cu cartofi, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Omletă spaniolă cu cartofi

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Cine a inventat halvaua. Povestea inovatoare a deliciosului desert și creatorul din culise!

Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu miere și cremă albă. O dulceață de tort în adevăratul sens al cuvântului!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 500 g de cartofi
  • 2 cepe
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 6 ouă
  • sare de mare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente

este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

omleta cu cartofi
Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă pe care o puteți savura chiar la micul dejun, este să începem prin a curăța toți cartofii. Pentru a termina mai repede rețeta puteți să curățați cartofii direct cu dispozitivul special de curățare, pentru ca ulterior să-i puneți într-un bol mare în care ați adăugat apă rece, pentru a îi lăsa timp de câteva minute acolo. Imediat apoi, îi veți lua rând pe rând și veți tăia în felii subțiri, iar pentru a nu rămâne umezi îi veți cere cu un prosop de bucătărie pe fiecare în parte. Atenție însă! În cazul în care aceștia nu sunt bine scurși sau mai rămân umezi, se vor lipi de pereții tigăii atunci când îi vom găti.

retete pentru aperitiv
Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

  • Odată ce am terminat cu cartofi ne vom ocupa și de ceapă, pe care o vom curăța și o vom spăla tot în apă rece, iar ulterior o vom toca în cuburi mici. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom adăuga lingurile de ulei de măsline, iar prima dată ceapa. Așteptăm ca aceasta să se rumenească la foc mediu și o amestecăm timp de aproximativ 3 minute. Imediat apoi vom adăuga și cartofii pe care i-am feliat și i-am șters foarte bine, iar în momentul în care îi adăugăm vom micșora și intensitatea focului la minim, pentru ca toate ingredientele să se gătească timp de aproximativ 20 de minute. Dacă vom ști că este gata în momentul în care feliile de cartofi vor deveni rumene. Abia atunci este momentul să amestecăm ingredientele noastre, însă fără să folosim diverse ustensile pentru ca feliile noastre să nu mai fie drepte, și putem face acest lucru doar prin înclinarea tigăii.

retete de gustare
Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

  • Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom sparge toate ouăle, peste care vom adăuga sare de mare și piper negru măcinat, ingrediente pe care le vom amesteca direct cu o furculiță exact ca în rețeta clasică de omletă.
  • Ridicăm tigaia de pe foc și adăugăm și ouăle peste amestecul nostru de cartofi și ceapă, iar ulterior vom pune înapoi pe foc, însă tot la foc mic. Lăsăm preparatul pe foc timp de aproximativ 10 minute pe prima parte, sau până când observăm că ouăle sunt bine preparate. Pentru a întoarce această specială omletă cu cartofi, este nevoie să utilizăm o spatulă de bucătărie, să ridicăm ușor omleta de la un capăt și să o lăsăm să alunece într-o farfurie de dimensiuni mai mari, pentru ca ulterior să așezăm tigaia peste omletă care se află în farfurie și să o întoarcem.

omleta spaniola cu cartofi
Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]

  • In continuare, tot ce mai trebuie să facem pentru această rețetă este să o mai gătim tot timp de aproximativ 10 minute pentru a se rumeni și ouăle să se gătească complet, de asemenea tot la foc mic. Imediat apoi, după acest interval de timp, vom răsturna omleta pe un platou, o vom lăsa puțin să se răcească, înseamnă de tot, iar apoi o putem servi, pentru că rețeta de astăzi este gata. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Omletă spaniolă cu cartofi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Tort cu miere și cremă albă. O dulceață de tort în adevăratul sens al cuvântului!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies