Pâine evreiască Challah. Preparată cu multă grijă, pentru un gust autentic!

paine challah

Pâine evreiască Challah

Pâinea evreiască Challah se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pâine evreiască  Challah. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pâine evreiască Challah, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pâine evreiască Challah 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 2 ore 

Timp de preparare - 2 ore 

Timp total - 4 ore 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane 

Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi 

retete de platouri
Pâine evreiască Challah[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Bucură-te de o călătorie gustativă în paradisul dulce!

Ingrediente  

  •  7 g drojdie uscată 
  • 150 ml apă călduță 
  • 550 g făină 
  • sare de mare 
  • 100 g miere 
  • 8 ouă 
  • 80 ml ulei 
  • semințe de susan 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

retete de gustare
Pâine evreiască Challah[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul rând, vom începe prin amestecarea drojdiei uscate cu apă călduță. Până când drojdia se va dizolva, amestecați-o și lăsați-o să stea deoparte pentru aproximativ 10 minute. 
  2. Vom adăuga făina și sarea de mare, după gust, într-un bol de dimensiuni mai mari al robotului de bucătărie. Pornim mixerul și începem să adăugăm amestecul de drojdie și apă împreună cu mierea.
    Vom lăsa mixerul să amestece în timp ce adăugăm 6 gălbenușuri de ou, 2 ouă întregi și ulei. Apoi vom mări viteza spre mediu pentru a forma aluatul nostru. Aproximativ 5 minute după ce începe să stea pe mixer, se mai lasă pornit. Atunci când aluatul nostru este gata, punem făina pe o suprafață plată și punem aluatul pe aceasta. Vom frământa ușor pentru a-l face mai neted și vom forma o minge. 
  3. Turnăm o picătură de ulei într-un bol de dimensiuni mai mari și așezăm aluatul. Bolul se acoperă cu folie alimentară și se lasă timp de o oră la temperatura camerei. În urmă acestei perioade de timp, îndepărtăm folia alimentară și începem să îndoim aluatul în interior într-o formă de împletitură. Apoi, îl rotim și acoperim din nou bolul. Se lasă pentru încă o oră deoparte. 
  4. Vom acoperi suprafața plată cu făină și vom pune aluatul din bol, îl vom tăia în 4 părți egale și fiecare se va separă și se va forma într-un oval
    uniform, astfel încât să arate ca o mică baghetă. Repetați acest lucru pentru fiecare bucată și apoi acoperiți-le cu un prosop umed timp de o ora. După acest timp, vom presăra iar pe suprafața plată puțină făină și vom așeza bucățile de aluat. Le rulăm din centru spre exterior pentru a le alungi și le lăsam 10 minute să se odihnească, acoperite. După zece minute, vom alungi bucățile și le vom subția la capăt și începem să formăm împletitura. În cele din urmă, capetele lor se unesc din nou și se așază sub pâine. 
  5. Se pune puțin ulei într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt, se așază pâinea și o ungem cu un amestec de apă și ou. Tava se pune în cuptor, la crescut, timp de 2 ore, iar la fiecare 40 de minute se scoate din cuptor, pentru a se unge iar. După această perioadă de timp, cuptorul se preîncălzește la 190 de grade Celsius, se pun semințe de susan pe pâine și se pune la cuptor timp de o ora, apoi temperatura cuptorului scade la 160 de grade Celsius, se pune hârtiei de aluminiu când începe să se rumenească și se mai lasă o ora în cuptor. După acest interval de timp, scoatem tavă din cuptor, ulterior și pâinea, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de produse de post
Pâine evreiască Challah[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Tartă cu brânză cu mucegai și ardei, la cuptor. Cu o crustă aurie și umplutură cremoasă, este un echilibru perfect între texturi și arome!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies