Panna Cotta cu sos de mango. Perfect de preparat pentru o petrecere!

retete pentru desert

Panna Cotta cu sos de mango

Panna Cotta cu sos de mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o

rețetă perfectă de Panna Cotta cu sos de mango. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Panna Cotta cu sos de mango, preparat așa cum se cuvine.  

 

Rețetă de Panna Cotta cu sos de mango 

Rețeta delicioasă de Panna Cotta cu sos de mango, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Panna Cotta cu sos de mango este de o oră 

mango panna cotta
Panna Cotta cu sos de mango[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- O ora 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total- 2 ore 

Rețeta de Panna Cotta cu sos de mango este pentru 6 persoane

retete de gustare
Panna Cotta cu sos de mango[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Panna Cotta cu sos de mango 

Ingrediente pentru panna cotta 

  • 300 ml de smântână, la temperatura camerei 
  • 80 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 80 g de zahăr pudră 
  • 5 g de gelatina 
  • o esență de vanilie 

ingrediente pentru sosul de mango 

  • un mango 
  • 90 ml de apă 
  • 50 g de zahăr granulat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

panna cotta cu sos de mango
Panna Cotta cu sos de mango[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Clătite americane cu brânză de vaci. Perfece pentru un mic-dejun copios!

Mod de preparare- Panna Cotta cu sos de mango 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de panna cotta cu sos de mango, este să începeți prin a prepara sosul de mango. Așadar, vom începe cu mango-ul pe care îl vom tăia de o parte și de cealaltă a sâmburelui, iar ulterior îl vom cresta în fâșii până la coaja sa sau în pătrățele, în funcție
    de preferințe, urmând să îi decupăm pulpa de coajă cu ajutorul unei linguri, pentru ca ulterior să punem conținutul său într-un tocător sau într-un robot de bucătărie pentru a-l transforma în piure. Ulterior, după ce am făcut acest pas vom amesteca mango-ul cu zahărul granulat, dar și cu apa, iar aceste 3 ingrediente se vor pune într-o oală de dimensiuni potrivite pe foc mediu, amestecând continuu până când zahărul se va dizolva complet. După acest interval de timp, așteptăm să dea în clocot și mai ținem pe foc pentru încă 5 minute apoi se ia de pe foc oala și lăsăm sosul deoparte pentru a se răci 
  2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea panna cottei. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate smântâna spuma până când va crește în volum. Ulterior deasupra sa vom cerne și zahărul pudră, adăugăm și esența de vanilie și amestecăm cu mixerul la viteză medie pentru a se incorpora ingredientele. 
  3. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom turna gelatina pe care o vom amesteca cu jumătate din cantitatea de lapte pe care am precizat-o la ingrediente și-au lăsat departe. Restul de lapte se va încălzi puțin, pe o oală pe foc, însă nu să dea în clocot astfel încât gelatina să fie perfectă, turnându-se ulterior și acest lapte peste ea, apoi toate într-o oală pentru a se face bain marie, apoi le turnam peste smântâna. 
  4. Și compoziția obținută se va turna în forme, dacă aveți, pe care le vom introduce la frigider timp de aproximativ 3 ore, iar după acest interval de timp le vom scoate, le vom așeza pe farfurii iar deasupra vom turna și sosul de mango preparat, alături de câteva bucățele proaspete de mango. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Panna Cotta cu sos de mango[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!

 


Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Clătite americane cu brânză de vaci. Perfecte pentru un mic-dejun copios!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies