Pască germană, rețeta pregătită de Ileana Sterp. “Este foarte fragedă și moale. E delicioasă, chiar vă îndemn să o încercați și voi.”

Pască germană, rețeta pregătită de Ileana Sterp. “Este foarte fragedă și moale. E delicioasă, chiar vă îndemn să o încercați și voi.”
Pască germană, rețeta pregătită de Ileana Sterp. “Este foarte fragedă și moale. E delicioasă, chiar vă îndemn să o încercați și voi.”

Ileana Sterp a dezvăluit rețeta pentru pasca germană, care sunt ingredientele și cum face crusta de deasupra.

Ileana Sterp, fiica mamei Geta, este mereu activă în mediul online și împarte de fiecare dată diferite trucuri și rețete pe care le pregătește în fața privitorilor. De această dată, în urmă cu câteva luni, Ileana Sterp a pregătit o pască germană și a dezvălui, pas cu pas, care sunt ingredientele necesare și pașii în realizarea ei.

Ingrediente crustă:

  • 50 g zahăr
  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • Praf de copt
  • 50 g iaurt
  • 1 ou
  • Sare

Pentru umplutură:

  • 150 g zahăr
  • 750 g brânză de vaci
  • 200 g iaurt (10% grăsime)
  • 5 ouă
  • 100 g griș
  • Esență de vanilie
  • Esență de lămâie
  • Sare

Cum pregătește Ileana aluatul pentru pască

Citește și: Ce a răspuns Ileana Sterp mesajelor răutăcioase pe care le-a primit, legate de stilul vestimentar. “E simplu, trebuie doar să înțelegi că avem gusturi diferite.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un accident: „Sunt momente grele pentru noi ca familie.”

Tânăra, împreună cu soacra ei, a început prin a face crusta, la care a folosit margarină, zahăr, praf de copt, ouă, sare și iaurtul. După ce a adăugat toate ingredientele într-un bol, a mixat totul până a obținut aluatul omogen. 

“Sunt cu soacra mea, care mă va ajuta să facem o pască germană pentru prima data. Nu am mai făcut genul acesta de pască.

Pentru această rețetă vom avea nevoie de 50 de g de zahăr, 250 g de făină, 125 de g de margarină pentru copt și prăjituri, praf de copt 50 de g de iaurt, un ou și puțină sare, iar pentru umplutură vom avea nevoie de 150 g de zahăr, 750 g de brânză de vaci, 200 de g de iaurt, cinci ouă separate, 100 de g de griș, esență de vanilie și de lămâie și puțină sare.
Opțional, dacă vă plac, puteți să puneți și stafide în umplutura de brânză. Începem prin a face crusta și punem prima dată făina, 125 de g de margarină, cele 50 de g de zahăr, praful de copt, oul, sarea și cele 50 de g de iaurt. După ce am pus toate ingredientele pentru crustă în bol, mixăm totul până când obținem un aluat omogen. După ce aluatul s-a frământat, îl punem într-o tavă rotundă și uniformizăm.
Am uniformizat crusta în tavă și ne ocupăm de umplutură.”,
a spus Ileana Sterp.

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Cum pregătește Ileana Sterp umplutura pentru pască

După ce aluatul este gata, Ileana Sterp s-a ocupat și de umplutura de brânză, peste care a adăugat stafide și iaurt, apoi a asamblat pasca și a pus-o la cuptor pentru o oră, la 160 de grade. 

“Pentru început, ne ocupăm de albușuri pe care le batem spumă. Peste albușuri punem și zahărul, am lăsat albușurile bătute de o parte și ne ocupăm acum de brânză. Punem brânza de vaci într-un bol, apoi iaurtul. Ce bine arată! Noi am pus și niște stafide pentru că ne plac foarte mult, dar se poate face și fără, dacă acestea nu vă plac. Băgăm la cuptor pasca noastră, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ o oră sau până când formează o crustă aurie deasupra. Pasca noastră este gata și o scoatem acum de la cuptor. A crescut destul de mult. Nu vă faceți griji dacă a crăpat un pic, este absolut normal. Cam așa arată, o punem aici pe masă și o lăsăm să se răcească, după care putem deschide acest capac. Abia aștept să degustăm. Arată foarte, foarte bine, a crescut mai mult decât trebuia.  Mie îmi place foarte mult brânza de vaci. Foarte bună crusta asta din care am făcut aluatul. Este foarte fragedă și moale. Îmi place foarte mult, e delicioasă, chiar vă îndemn să o încercați și voi.”, a mai povestit Ileana Sterp.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un accident: „Sunt momente grele pentru noi ca familie.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies