Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!

Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!
Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!

Un sistem imunitar cât mai puternic este esențial pentru sănătatea fiecăruia, iar în această perioadă în care un virus mortal bântuie pe străzi

Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar! Un sistem imunitar cât mai puternic este esențial pentru sănătatea fiecăruia, iar în această perioadă sănătatea contează cât mai mult. Daca ești în căutarea unor modalități de întărire și stimulare a sistemului imunitar, iți prezentăm în cele ce urmează 4 pasi cheie pe care ar trebui să îi respecți cu sfințenie, astfel încât să iți iasă.

Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!
Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar![Sursa foto: PixaBay]

Asigură-te că nu ești privat de somn

Cercetările efectuate și studiile de specialitate au demonstrat că dacă nu ai parte de suficient somn și suficientă odihnă, este mult mai probabil să iți slăbești sistemul imunitar și, odată expus la noul coronavirus, să te îmbolnăvești și să faci o formă mai severă. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar muncește din greu în timpul somnului și eliberează proteinele de care organismul are nevoie pentru lupta împotrivă unei infecții ori inflamații.

Daca ești privat de somn, corpul tău va produce o cantitate mai redusă de proteine. Un adult de vârstă medie are nevoie de proximativ 7-8 ore de somn, un adolescent de 9-10 ore de somn, iar copiii din scoala primară au nevoie, în mod ideal, de 10-11 ore de somn.

Fă sport cât mai des

Dacă te apuci de sport, chiar și plimbări ușoare în natură, ai o scuză bună pentru a te ridica de la biroul de acasă și a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate.

Studiile științifice au demonstrat că activitatea fizică moderată poate scădea rata de infecție pentru virusuri, inclusiv gripa și pneumonia, cât și pentru boli bacteriene. În plus, există tot mai multe dovezi că antrenamentul fizic regulat are un efect antiinflamator asupra organismului și întărește sistemul imunitar. Să nu mai vorbim de faptul că te tine în formă și vei fi mândru de felul în care arăți, eliberează hormonul fericirii și asigură un somn bun.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!
Pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar![Sursa foto: PixaBay]

Schimba-ți viață astfel încât să reduci stresul

Pare un aspect greu de obținut, luând în considerare că fiecare om se înfruntă cu propriile sale greutăți în viață, dar este important să te deconectezi din când în când și să iți acorzi timp pentru relaxare.

Atunci când ești stresat, corpul tău reduce activitatea sistemelor pe care organismul le consideră neesențiale, pentru a lupta împotriva pericolului, inclusiv pe cea a sistemului imunitar. În plus, stresul sporit creste producția de cortizol, ceea ce poate scădea numărul de celule albe din corp, care sunt responsabile cu protejarea organismului de viruși și ciuperci.

Începe-ți toamna cu vitamina C

Vitamina C este un puternic antioxidant și are efect benefic asupra sistemului imunitar, prin îmbunătățirea acestei funcții.

Printre alimentele bogate în vitamina C se numără ardeiul roșu, portocalele, kiwi, ardeiul verde, broccoli, căpșune, grapefruit și roșii.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat

Citeste si: 4 adevăruri pe care să le știi despre viață



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies