Pastele carbonara cu somon reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste carbonara cu somon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste carbonara cu somon, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste carbonara cu somon
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu somon, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Paste carbonara cu somon
- 500 de grame de paste
- o lingură de ulei de măsline
- un kilogram de file de somon, tăiat în bucăți mici
- 4 felii de bacon, tocate
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 ouă mari (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de parmezan ras
- o jumătate de cană de smântână groasă
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos, un preparat aromat și sănătos
Mod de preparare - Paste carbonara cu somon
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să gătiți pastele alese, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Ulterior, odată gătite, le veți scurge și le veți pune deoparte.
Pasul 2. În continuare, este nevoie să încingem o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu-mare, în care vom adăuga o lingură de ulei de măsline.
Când uleiul este fierbinte, adăugați bucățile de somon și gătiți aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt fierte și se rumenesc ușor. Scoateți somonul din tigaie și lăsați-l deoparte.Pasul 3. În aceeași tigaie, adăugați cele 4 felii de bacon tocate și gătiți până devine crocant, aproximativ 5-7 minute. Scoateți feliile din tigaie și le puneți deoparte pe o farfurie în care ați așezat un prosop de hârtie pentru a se scurge uleiul.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de un alt bol, în care vom amesteca 2 ouă mari (la temperatura camerei), o jumătate de cană de parmezan și o jumătate de cană de smântână groasă. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 5. A venit timpul să adăugați și pastele fierte în tigaia cu usturoi și amestecați pentru a se combina cât mai bine cu putință. Luați tigaia de pe foc și turnați amestecul de ouă peste paste, amestecând rapid pentru a acoperi pastele uniform. Apoi adăugați și bucățile de bacon și somon fierte în tigaie și amestecați ușor pentru a se combina cu restul ingredientelor.
Pasul 6. Odată gătite corespunzător, pastele se pot transfera în farfurii și se pot servi imediat, presărând deasupra puțin pătrunjel proaspăt tocat, iar rețeta este gata!
Pasul 7. De asemenea, puteți înlocui somonul cu alte tipuri de pește, cum ar fi codul sau păstrăvul, dacă preferați. Puteți folosi slănină de curcan sau puteți reduce cantitatea de bacon folosită, în funcție de preferințe. Indiferent de alegere, asigurați-vă că amestecați rapid amestecul de ouă în paste pentru a evita ca ouăle să se închege. Puteți adăuga, de asemenea, câteva ierburi proaspete, cum ar fi busuioc sau cimbru.
Pastele carbonara cu somon sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Salată cu somon afumat, un preparat care îți va satisface poftele