Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat. Descoperă rafinamentul pastelor cu creveți, o combinație perfectă de prospețime marină și savoare mediteraneană!

reteta de paste cu creveti
Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat

Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  paste cu creveți, roșii și pătrunjel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu creveți, roșii și pătrunjel, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Paste cu creveți, roșii și pătrunjel

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  paste cu creveți, roșii și pătrunjel, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Paste cu creveți, roșii și pătrunjel

  • un kilogram de paste
  • un kilogram de creveți mari, decojiți și devenați
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • o cană de mazăre verde
  • o legătură de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 2 căni de roșii cherry
  • un sfert de cană de pătrunjel proaspăt
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • un sfert de cană de vin alb sec (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cea mai simpla reteta de paste cu creveti
Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!

Mod de preparare - Paște cu creveți, roșii și pătrunjel

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a   găti un kilogram de paste, conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când acesta devin al dente. Imediat apoi, vom scurge pastele și le vom lăsa deoparte, pentru moment.

Pasul 2.

 În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Încingem 3 linguri de ulei de măsline, peste care vom adăuga și o ceapă mare, tăiată în cubulețe, în prealabil. Ceapa se călește timp de aproximativ 3-4 minute sau până când aceasta se va înmuia.

Pasul 3.  Odată ce ceapa s-a gătit așa cum ne dorim, vom adăuga în tigaie și 2 căței de usturoi tocat în prealabil, care se va găti timp de încă un minut sau până când acesta deține parfumat de-a dreptul. Peste ceapă și usturoi, vom adăuga și un kilogram de creveți curățați și devenați, pe care ii vom găti timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când vor deveni roz.

Pasul 4.  În aceeași tigaie vom   adăuga și 2 căni de roșii cherry, pe care le-am tăiat în jumătăți, în prealabil. Se gătesc și ele timp de aproximativ 2-3 minute sau până când încep să se înmoaie. Abia apoi vom adăuga și un sfert de cană de pătrunjel pe care l-am tocat în prealabil și o cană de mazăre verde, ingrediente pe care le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).

cea mai buna reteta de paste cu creveti
Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  În cazul în care folosiți, a venit momentul să turnăm un sfert de cană de vin alb sec, pe care îl vom lăsa să fiarbă timp de aproximativ 1-2 minute.

Pasul 6.  Acum vom adăuga pastele noastre fierte, direct în tigaie, pentru a le amesteca cu creveți, roșiile, pătrunjelul și mazărea, până când se vor acoperi complet. Tigaia se îndepărtează pe de foc și se lasă deoparte, preț de câteva minute, pentru a se răci.

Pasul 7.  Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel proaspăt, se pot orna cu  câteva fire de ceapă verde, imediat ce le-am transferat în farfurii, iar rețeta este gata!

Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

paste cu creveti
Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta simplă de Fasole bătută a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies