Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu creveți, roșii și pătrunjel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu creveți, roșii și pătrunjel, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu creveți, roșii și pătrunjel, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Paste cu creveți, roșii și pătrunjel
- un kilogram de paste
- un kilogram de creveți mari, decojiți și devenați
- 3 linguri de ulei de măsline
- o ceapă mare
- o cană de mazăre verde
- o legătură de ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- 2 căni de roșii cherry
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- un sfert de cană de vin alb sec (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!
Mod de preparare - Paște cu creveți, roșii și pătrunjel
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a găti un kilogram de paste, conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când acesta devin al dente. Imediat apoi, vom scurge pastele și le vom lăsa deoparte, pentru moment.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Încingem 3 linguri de ulei de măsline, peste care vom adăuga și o ceapă mare, tăiată în cubulețe, în prealabil. Ceapa se călește timp de aproximativ 3-4 minute sau până când aceasta se va înmuia.
Pasul 3. Odată ce ceapa s-a gătit așa cum ne dorim, vom adăuga în tigaie și 2 căței de usturoi tocat în prealabil, care se va găti timp de încă un minut sau până când acesta deține parfumat de-a dreptul. Peste ceapă și usturoi, vom adăuga și un kilogram de creveți curățați și devenați, pe care ii vom găti timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când vor deveni roz.
Pasul 4. În aceeași tigaie vom adăuga și 2 căni de roșii cherry, pe care le-am tăiat în jumătăți, în prealabil. Se gătesc și ele timp de aproximativ 2-3 minute sau până când încep să se înmoaie. Abia apoi vom adăuga și un sfert de cană de pătrunjel pe care l-am tocat în prealabil și o cană de mazăre verde, ingrediente pe care le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 5. În cazul în care folosiți, a venit momentul să turnăm un sfert de cană de vin alb sec, pe care îl vom lăsa să fiarbă timp de aproximativ 1-2 minute.
Pasul 6. Acum vom adăuga pastele noastre fierte, direct în tigaie, pentru a le amesteca cu creveți, roșiile, pătrunjelul și mazărea, până când se vor acoperi complet. Tigaia se îndepărtează pe de foc și se lasă deoparte, preț de câteva minute, pentru a se răci.
Pasul 7. Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel proaspăt, se pot orna cu câteva fire de ceapă verde, imediat ce le-am transferat în farfurii, iar rețeta este gata!
Pastele cu creveți, roșii și pătrunjel sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta simplă de Fasole bătută a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”