Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii.

retete de paste

Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii

Pastele Tagliatelle cu scoici și sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de

mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii

Rețeta delicioasă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii este de o ora

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii este pentru 4 persoane

paste cu fructe de mare inghetate
Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Ingrediente –  Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii

  • 600 g fructe de mare, la alegere
  • 400 g sos de paste, la alegere
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 2 cepe albe
  • 5 căței de usturoi 
  • un sfert de linguriță de ardei chilli
  • 120 ml vin alb demisec
  •  o linguriță de busuioc uscat
  • 600 g paste, tagliatelle

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de gustare
Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cel mai bun blat de pizza: 8 secrete pentru o crustă crocantă și gustoasă

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să alegeți fructele de mare preferate, astăzi alegând pentru rețeta, scoicile, de preferat congelate. Odată alese, fructele de mare se vor decongela, bineînțeles, și se vor alege de toate impuritățile existente, pentru ca ulterior, să le spălăm bine de tot și să le ținem să se scurgă bine de tot de apă, într-o sită.
    În cazul în care le luați proaspete, trebuie să le țineți în apă cel puțin 2 ore, perioadă în care veți schimba apa de 2-3 ori. Imediat apoi, le veți curăța bine cu un burete.
  2. A venit momentul să ne apucăm de prepararea sosului și a pastelor. Așadar, vom începe prin a pune și apă la fiert, într-o oală de dimensiuni mai mari, pentru paste, în acest timp, iar într-o tigaie adâncă, vom turna uleiul de măsline și un cubuleț de unt, pe care îl lăsăm să se topească.
    În această tigaie vom adăuga ceapă tocată mărunt și usturoiul. Puteți adăuga și fulgi de chilli, opțional, ingrediente pe care le veți căli timp de aproximativ 5 minute. Va urma ca tot în aceeași tigaie să adăugați și toate fructele de mare, pe care le veți căli pentru încă 5 minute, iar ulterior veți turna și vinul. După acest interval de timp, trebuie să așezați un capac peste tigaie și să lăsați conținutul să fiarbă timp de 5 minute. 
  3. După acest interval de timp, trebuie să verificați dacă s-au deschis scoicile, iar pe cele închise să le aruncați. Sosul de roșii se adaugă și el în tigaie, se amestecă foarte bine și se mai lasă la fiert încă 5 minute. Condimentați cu sare și adăugați verdeață, după preferințe, iar sosul este gata.
  4. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg de apă și se adaugă în sos, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru masa de pranz
Paste Tagliatelle cu scoici și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu nuci pecan. Perfectă pentru iubitorii de nuci!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să prepari ceapa înainte de a o adăuga în salată. Va elimina senzația de usturime și o vei savura ca la restaurant

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies