Paștele 2019. Când cade Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani: 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025.
Paștele 2019. Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani
POSTUL PAŞTELUI, adică postul dinaintea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. De aceea, în popor, este numit, în general, Postul Mare şi aduce aminte de postul de 40 de zile ţinut de Mântuitor înainte de începerea activităţii sale mesianice.
Citeste si: Reţetă rapidă de eclere cu cremă de vanilie! Nu durează mult să le pregăteşti şi sunt delicioase
Citeste si: Reţeta de clătite care te va înnebuni. Ai nevoie de doar două ingrediente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Paștele 2019. Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani
În general, preoţii şi scriitorii bisericeşti privesc acest post ca pe o instituţie de origine apostolică.
În primele trei secole, durata şi felul postirii nu erau însă uniforme peste tot. Astfel, după mai multe mărturii, unii posteau numai o zi, în Vinerea Patimilor, alţii două zile, adică în vinerea şi sâmbăta de dinainte de Paşti, alţii trei, o săptămână sau chiar până la şase săptămâni. La Ierusalim, în secolul IV, se postea opt săptămâni înainte de Paşti, pe când în Apus, în aceeaşi vreme, postul dura doar 40 de zile.Paștele 2019. Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani
De la sfârşitul secolului al III-lea, postul cel mare a fost împărţit în două perioade distincte, cu denumiri diferite: Postul Păresimilor (Patruzecimii), sau postul prepascal, care ţinea până la Duminica Floriilor şi avea o durată variabilă, şi Postul Paştilor (postul pascal), care ţinea o săptămână, din Duminica Floriilor până la cea a Învierii şi era foarte aspru. Abia în secolul al IV-lea, după uniformizarea datei Paştilor, hotărâtă la Sinodul I Ecumenic, Biserica de Răsărit (Constantinopol) a adoptat definitiv vechea practică, de origine antiohiană, a postului de şapte săptămâni, durată pe care o are şi astăzi, cu toate că deosebirile dintre bisericile locale asupra duratei şi modului postirii au persistat după acel moment.
sursa: ziarulunirea.ro