Pericolul alimentelor pe care le consumăm. Medicul Mihaela Bilic, despre uleiurile întâlnite pe etichete. “Am dovada faptului că s-au schimbat ingredientele.”

Pericolul alimentelor pe care le consumăm. Medicul Mihaela Bilic, despre uleiurile întâlnite pe etichete. “Am dovada faptului că s-au schimbat ingredientele.”
Pericolul alimentelor pe care le consumăm. Medicul Mihaela Bilic, despre uleiurile întâlnite pe etichete. “Am dovada faptului că s-au schimbat ingredientele.”

Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre ingredientele regăsite pe majoritatea etichetelor.

Nu mai este un secret faptul că multe alimente pe care le consumăm ne pot face rău, iar acest lucru stă chiar pe lista ingredientelor regăsite pe spate. Medicul Mihaela Bilic, invitată în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici, a vorbit despre pericolul din alimente și cum reușește uleiul să ne dea peste cap. Nu poate să spună care ulei este mai sănătos, deoarece fiecare are proprietățile sale, însă este îngrijorător faptul cum ingredientele se schimbă de la an la an, iar acest lucru este studiat chiar de ea, pe etichetele pe care le-a adunat timp de ani

de zile. 

“Noi punem prea mult ulei. Și să nu uităm că și Grecia, cu tot uleiul de măsline, au niște siluete planturoase. Și ei au același păcat ca noi. Nu pot să zic asta (nr. Că uleiul de măsline e mai sănătos decât cel normal). Uleiul de măsline are niște calități, cel de floarea-soarelui altele. Fiecare ulei vine cu alți acizi grași. Culmea este că și amărâtul acesta de ulei de cocos și de palmier,  îl avem în toate produsele, aici e tristețea.

Eu am păstrat, strângătoare cum sunt, cutii de înghețată, ambalaje păstrate pe o durată de peste 30 de ani. Și văd, am dovada faptului că s-au schimbat ingredientele. La aceeași producători, atenție, nu vorbim de alți producători.”, a spus medicul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre pericolul ingredientelor înlocuite din alimente

Citește și: Mihaela Bilic a explicat ce să mâncăm în post, pentru a nu ne îngrășa! „Pufuleții sunt recomandați pentru ronțăit.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

O diferență majoră pe care a observat-o Mihaela Bilic este cea a zahărului regăsit în produse, deoarece acesta a fost înlocuit cu alte siropuri. Medicul spune despre uleiul de cocos sau de palmier, din punct de vedere al prăjitului, că este stabilit, deoarece nu influențează gustul, dar din cauza faptului că este prea ieftin, există riscul să fie consumat în cantități prea mari.  “Eu mă bucuram că acum cinci ani de zile în continuare la noi pe etichetă scrie zahăr, uitați-vă că pe majoritatea etichetelor acum la noi scrie sirop de glucoză-fructoză.

Lucrurile acestea vin peste noi că vrem sau că nu vrem. Uleiul de cocos, din punct de vedere al prăjitului, este extrem de stabil, culmea. Dacă vrei să faceți ceva fără să influențeze gustul, este impecabil. Problema este că el face niște aberații la capitolul mediu, pentru că s-au distrus pădurile, pentru că e ieftin, și pentru că e ieftin, este risc să consumăm prea mult.”, a mai adăugat medicul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

„Trebuie să pui pe masă boabe de două ori pe săptămână.” Mihaela Bilic, totul despre conservele din comerț. Ce părere are specialista în nutriție despre aceste produse

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”

Ce părere au avut copiii lui Bebe Cotimanis și ai iubitei sale despre relația dintre ei și cum se înțeleg aceștia. „Vă împăcați, vă certați, noi nu avem treabă, noi suntem surori.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies