Doctorul a vorbit despre ingredientele regăsite pe majoritatea etichetelor.
Nu mai este un secret faptul că multe alimente pe care le consumăm ne pot face rău, iar acest lucru stă chiar pe lista ingredientelor regăsite pe spate. Medicul Mihaela Bilic, invitată în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici, a vorbit despre pericolul din alimente și cum reușește uleiul să ne dea peste cap. Nu poate să spună care ulei este mai sănătos, deoarece fiecare are proprietățile sale, însă este îngrijorător faptul cum ingredientele se schimbă de la an la an, iar acest lucru este studiat chiar de ea, pe etichetele pe care le-a adunat timp de ani
“Noi punem prea mult ulei. Și să nu uităm că și Grecia, cu tot uleiul de măsline, au niște siluete planturoase. Și ei au același păcat ca noi. Nu pot să zic asta (nr. Că uleiul de măsline e mai sănătos decât cel normal). Uleiul de măsline are niște calități, cel de floarea-soarelui altele. Fiecare ulei vine cu alți acizi grași. Culmea este că și amărâtul acesta de ulei de cocos și de palmier, îl avem în toate produsele, aici e tristețea.
Mihaela Bilic, despre pericolul ingredientelor înlocuite din alimente
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O diferență majoră pe care a observat-o Mihaela Bilic este cea a zahărului regăsit în produse, deoarece acesta a fost înlocuit cu alte siropuri. Medicul spune despre uleiul de cocos sau de palmier, din punct de vedere al prăjitului, că este stabilit, deoarece nu influențează gustul, dar din cauza faptului că este prea ieftin, există riscul să fie consumat în cantități prea mari. “Eu mă bucuram că acum cinci ani de zile în continuare la noi pe etichetă scrie zahăr, uitați-vă că pe majoritatea etichetelor acum la noi scrie sirop de glucoză-fructoză.