Pizza cu pui. Este perfectă pentru a completa o seară relaxantă acasă!

retete pentru cina

Pizza cu pui

O rețetă ideală pentru o întâlnire cu prietenii. O pizza poate fi un element central pentru o seară cu prietenii, fie că o comanzi sau o prepari acasă.

Acesta este un preparat des consumat, care îmbină tradiția culinară italiană cu creativitatea modernă a topping-urilor adăugate. Această pizza este caracterizată printr-un aluat pufos, combinând sosul de roșii cu cașcavalul topit, ciupercile, salam pepperoni, pui marinat și legume proaspete, fiecare felie devine o explozie de arome și texturi.

Pizza cu aluatul făcut în casă nu este doar un simplu preparat, ci o experiență culinară care aduce bucurie, fiind versatilă, ușor de personalizat și potrivită pentru orice ocazie, fie că o servești la o petrecere sau o savurezi în familie.

Citește și: VIDEO Cum prepară Alina Laufer lahmacun? „Astăzi o să facem o rețetă tradițional turcească îndrăgită de toată lumea care a fost pe străzile Istanbului.”

pizza cu pui
Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul cornulețelor perfecte? Bunica Emilia de pe TikTok l-a dezvăluit! „Prăjiturile astea uscate sunt bune că le ții într-o cutie metalică și le păstrezi mai multe zile.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

- 500 g de făină

- 300 ml de apă călduță

- 7 g de drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă

- 1 linguriță de zahăr

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- 1 linguriță de sare

- 2 linguri de ulei de măsline

Ingrediente pentru topping

- 200 ml de sos de roșii sau ketchup

- 200 g de cașcaval ras

- 200 g de ciuperci, feliate

- 150 g de salam pepperoni, felii

- 300 g de pui, marinat și gătit

- 2 roșii, felii

- 1 ardei gras roșu, felii

Citește și: Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro

- Oregano uscat, opțional

- Sare și piper după gust

pizza de casa
Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mic, adaugă drojdia uscată, zahărul și 100 ml de apă călduță. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumos.
  2. Într-un bol mare, pune făina și sarea. Fă o gropiță în mijloc și adaugă amestecul de drojdie, uleiul de măsline și restul de apă călduță respectiv 200 ml. Amestecă ingredientele cu o spatulă sau cu mâinile până obții un aluat omogen.
  3. Transferă aluatul pe o suprafață înfăinată și frământă timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic. Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă-l cu o folie de plastic sau un prosop curat și lasă-l într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până își dublează volumul.

Mod de preparare topping-uri

  1. Taie fileurile de pui în bucăți mici. Marinează-le cu ulei de măsline, sare, piper și condimentele preferate, timp de 30 de minute. Într-o tigaie, adaugă puțin ulei de măsline și gătește bucățile de pui pe foc mediu până devin aurii și sunt gătite complet. Lasă-le să se răcească puțin.
  2. Taie roșiile, ardeiul gras și ciupercile în felii subțiri.

Asamblare, coacere și servire

  1. Preîncălzește cuptorul la 250°C și, dacă ai o piatră de pizza, pune-o în cuptor pentru a se încălzi.
  2. După ce aluatul a crescut, împarte-l în două părți egale. Pe o suprafață înfăinată, întinde fiecare bucată de aluat în formă rotundă, cu grosimea dorită. Folosește o spatulă sau un suport pentru pizza pentru a transfera aluatul întins pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau pe piatra de pizza.
  3. Întinde un strat uniform de sos de roșii sau ketchup pe suprafața aluatului. Presară un strat generos de cașcaval ras. Adaugă ciupercile feliate, feliile de salam pepperoni, bucățile de pui gătite, roșiile și ardeiul gras. Poți presăra oregano uscat, opțional.
  4. Pune pizza în cuptorul preîncălzit și coace timp de 10-15 minute sau până când marginile devin aurii și cașcavalul se topește. Scoate pizza din cuptor și las-o să se răcească, câteva minute.
  5. Taie pizza în felii și servește-o caldă, alături de un sos suplimentar de ketchup sau sos de roșii, dacă dorești. Poftă bună!

retete de gustare
Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Cheesecake cu ciocolată și fructe de pădure. Aspectul sofisticat și gustul delicios îl fac să strălucească pe toate mesele!, pentru un desert rafinat, perfect pentru iubitorii de ciocolată. Acesta constă într-un blat crocant din biscuiți, acoperit cu o cremă fină de mascarpone și ciocolată, urmat de un strat bogat de ciocolată neagră. Decorat cu fructe de pădure proaspete, acest cheesecake combină dulceața cu o notă de aciditate, oferind o explozie de arome. Ideal pentru ocazii speciale sau pentru a te răsfăța cu cei dragi.

retete de pizza
Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care este secretul cornulețelor perfecte? Bunica Emilia de pe TikTok l-a dezvăluit! „Prăjiturile astea uscate sunt bune că le ții într-o cutie metalică și le păstrezi mai multe zile.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Horoscop 27 septembrie 2024. O zodie este destul de agitată astăzi

Rebecca a încălcat regulamentul competiției! Ce decizie va anunța Andreea Mantea: „M-ai mințit și pe mine și pe noi toți”. Aflați ce se va întâmpla cu soarta concurentei în episodul de luni, 23 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies