Pizza margherita cu șuncă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pizza margherita cu șuncă.
Rețetă de Pizza margherita cu șuncă
Rețeta delicioasă de Pizza margherita cu șuncă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pizza margherita cu șuncă este de o ora
Timp de preparare - 15 minute
Timp total - o ora si 15 minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Pizza margherita cu șuncă este pentru 4 persoane
Citește și: Spaghete negre cu fructe de mare. Mai gustoase decât crezi!
Ingrediente – Pizza margherita cu șuncă
ingrediente pentru aluat
- 1 kg de făină
- 50 g de drojdie
- 600 ml de apă 500 ml de apă
- 5 linguri de ulei de măsline
- 20 g de sare
- o linguriță de zahăr
ingrediente pentru topping
- 500 g de mozzarella
- 150 g de sos de roșii
- ulei de măsline
- frunze de busuioc
- sare
- 150 g de șuncă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare - Pizza margherita cu șuncă
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru rețeta de astăzi, este să începeți prin a dizolva drojdia, dar și zahăr într-o ceașcă cu apă călduță. Separat, vom avea nevoie de o altă ceșcuță cu apă, în care vom dizolva și sarea.
- În continuare, vom așeza făina pe o suprafață plată, făcând în mijlocul ei o groapă, pentru a adăuga drojdia dar și apa cu sare. Imediat apoi, tot acum vom adăuga și uleiul aici, pentru a începe să frământăm cât mai repede și energic aluatul, adăugând din când în când apă, dar și făină, în cazul în care mai este necesar.
- Continuăm să frământăm până când vom obține un aluat neted și elastic, pe care ulterior îl vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care am presărat făină în prealabil. In punctul acesta se va acoperi cu un prosop, și se va lăsa să mai crească pentru cel puțin o oră, pentru a-și dubla astfel volumul.
- La sosul de roșii, între timp, vom adăuga și puțină sare, după gust, dar și ulei de măsline.
- Acum că aluatul nostru este gata, îl vom împărți în 4 părți egale, iar fiecare parte o vom întinde cu ajutorul unui sucitor astfel încât să obținem o formă rotundă, de grosime, în funcție de preferințe. Următorul pas este să adăugăm peste fiecare pizza, sosul condimentat, ulterior vom așeza și mozzarella pe care am tăiat-o în felii subțiri, vom adăuga și feliile de șuncă, dar și câteva frunze de busuioc verde, în cazul în care nu doriți să le lăsați pentru final, ca decor. De asemenea, înainte de a introduce tăvile la cuptor, vom adăuga și puțin ulei peste toată pizza.
- Tava se va introduce în cuptor, la o temperatură de 250°C timp de aproximativ 15 minute. Aceeași temperatură și timp se aplică pentru toate cele 4 pizza care vor rezulta din aluatul pregătit. Acestea se vor ține în cuptor, până când aluatul se va rumeni așa cum ne dorim.
- După acest interval de timp, vom scoate pizza din cuptor, ulterior și din tava, vom aștepta să se răcească puțin, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Plăcinta cu cireșe, Clafoutis. O alegere potrivită dacă îți dorești o plăcintă moale și dulce!