Spaghetele negre cu fructe de mare se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Spaghete
Rețetă de Spaghete negre cu fructe de mare
Rețeta delicioasă de Spaghete negre cu fructe de mare, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete negre cu fructe de mare este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de Spaghete negre cu fructe de mare este pentru 2 persoane
Citește și: Cheesecake cu jeleu de mango. Un desert răcoritor și savuros!
Ingrediente – Spaghete negre cu fructe de mare
- 600 g spaghete negre
- 300 g caracatiță baby
- 300 g calamar mic sau mare
- 300 g cozi de creveți mici
- 300 g scoici (midii)
- 300 g creveți mari
- 300 g roșii în suc de roșii
- 150 g unt
- 150 g apio
- 150 g usturoi
- sare
- piper alb macinat
- 200 ml ulei măsline
- 50 g oregano proaspăt
- 50 g busuioc proaspăt
- 150 g roșii cherry
- 250 ml vin alb
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Spaghete negre cu fructe de mare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți mai întâi fructele de mare. Așadar, curățați midiile și gătiți caracatița, calamarul și creveții mari și mici timp de aproximativ 30 de minute. Atenție însă! Din când în când este nevoie să amestecați caracatița, calmarul și creveții mici.
- În continuare, trebuie să tocați oregano, să curățați și să tocați usturoiul și țelina. Acum a venit momentul să încălziți o tigaie cu usturoiul și țelina pe care tocmai ce le-ați tocat și se prăjesc în ulei de măsline, până când usturoiul devine auriu. Imediat apoi, adăugați și midiile, amestecul de fructe de mare obținut mai devreme, dar și creveții mari și până la 30 de secunde, moment în care veți adaugă și vinul, sosul de roșii și roșiile cherry și asezonați cu sare, piper și oregano.
- Spaghetele se fierb în mod tradițional în apă clocotită cu sare, în funcție de instrucțiunile de pe pachetul de paște utilizat. După acest interval de timp, folosiți clești pentru a îndepărta pastele din apă și puneți-le într-un vas sau mai multe, în care urmează să fie servite.
- Peste paște adăugați și sosul rămas în fructele de mare, fructele de mare, dar și puțin busuioc proaspăt că garnitură, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.