Plăcinta cu cireșe, Clafoutis se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu cireșe, Clafoutis.
Rețetă de plăcintă cu cireșe, Clafoutis
Rețeta delicioasă de plăcintă cu cireșe, Clafoutis, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de plăcintă cu cireșe, Clafoutis este de 30 min
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de plăcintă cu cireșe, Clafoutis este pentru 6 persoane
Citește și: Cheesecake cu jeleu de mango. Un desert răcoritor și savuros!
Ingrediente – plăcintă cu cireșe, Clafoutis
- 600 g de cireșe
- 250 ml de lapte, la temperatura camerei
- 150 g de făină
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 50 g de unt, topit
- 150 g de zahăr granulat
- o esență de vanilie
- un praf de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru
aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - plăcintă cu cireșe, Clafoutis
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă, este să începem prin a amesteca, într-un bol de dimensiuni mai mari, toate ouăle, alături de un praf de sare, astfel încât acestea își vor intensifica, culoarea. Odată amestecate, ouăle se vor lăsa deoparte timp de aproximativ 10 minute, astfel încât prăjitura, la final, să fie mult mai galbenă.
- În continuare, după acest interval de timp, în același bol în care am amestecat ouăle și praful de sare, am adăugat și zahărul, pe care îl vom amesteca sau mixa, timp de aproximativ 5 minute astfel încât toți zahărul să se dizolve, așa cum ne dorim.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru copt plăcinta. Așadar, vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor, pe care o vom unge cu puțin unt, iar ulterior o vom tapeta cu făină, sau pesmet, după preferințe. Imediat apoi, direct în tavă vom așeza cireșele pe care le-am curățat, spălat și scurs foarte bine de apă. Locul în care le așezați, depinde în funcție de preferințe, însă am ales ca acestea să fie destul de dese, pentru ca prăjitura să fie foarte consistentă.
- În continuare, peste vom adăuga și untul topit, făina, dar și esența de vanilie pe care le vom amesteca foarte bine și ușor cu telul, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Acest amestec se toarnă peste cireșele puse deja în tavă.
- Acum se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ o oră. Atenție însă! Țineți cont de faptul că nu este bine deschideți cuptorul în primele 20 de minute, pentru a verifica plăcinta.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta cu cireșe din aceasta, și așteptăm să se răcească, sau chiar o putem introduce în frigider timp de aproximativ o oră pentru a se putea mult mai bine la final. Atunci când o servim, o putem pudra cu zahăr pudră, sau servi cu înghețată. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.