Pizza Pepperoni se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza Pepperoni.
Rețetă de Pizza Pepperoni
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Banana bread. Fiecare felie este o călătorie prin aroma dulce!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 g drojdie proaspătă
- 550 g de făină
- 250 ml apă caldă
- Sare
- O jumătate de lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
- Salam pepperoni
- Sos de roșii sau ketchup
- Cașcaval sau mozzarella
- Oregano uscat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Pentru a realiza această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să facem este să începem cu prepararea aluatului pentru blat. Într-o farfurie sau într-un bol de dimensiuni mai mici, trebuie să sfărâmăm drojdia și să adăugăm un praf de sare după dorință. Apoi, vom folosi o furculiță pentru a amesteca bine ingredientele.
- Acum avem nevoie de un bol mai mare pentru a adăuga făina. Vom face o gaură mică în centru pentru a adăuga amestecul de drojdie, ulei, oregano, zahăr, busuioc și apa. Toate aceste ingrediente trebuie amestecate bine pentru a obține un aluat omogen.
- Atunci când suntem siguri că l-am făcut, îl vom pune pe o suprafață plată pe care am pus în prealabil puțină făină și vom începe să-l frământăm cu mâinile timp de aproximativ zece minute. După ce întoarcem transferul și formăm o bilă de dimensiuni mai mari, punem aluatul înapoi în bol. Apoi, acoperim bolul cu o cârpă umedă și îl lăsăm să crească la loc cald până când se dublează în volum timp de aproximativ o oră.
- Pentru a elimina aerul, îndepărtați cârpa umedă de pe bol și stoarceți aluatul. Apoi, ne ungem mâinile cu ulei de măsline și începem să modelăm aluatul într-un cerc de dimensiuni adecvate, în funcție de preferințele noastre.
- Putem pregăti ingredientele pentru topping odată ce blatul de pizza este pregătit. Putem pune feliile de salam pepperoni într-un bol, apoi radem cașcavalul sau mozzarella, după preferințe. Apoi, adăugăm cât mai mult oregano uscat putem avea, și sosul de roșii sau ketchup.
- Acum că blatul și ingredientele pentru topping sunt gata, trebuie doar să asamblăm preparatul. Începem cu o lingură de sos de roșii sau ketchup pe toată suprafața blatului, păstrând un deget deasupra marginilor. Apoi, adăugăm cașcaval sau mozzarella, așezăm din loc în loc feliile de salam pepperoni, apoi presărăm puțin oregano uscat deasupra.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor pe care o vom pune hârtie de copt și apoi o vom unge cu puțin ulei. Apoi vom pune pizza în tavă și o vom pune în cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius timp de aproximativ zece minute, astfel încât aluatul să se formeze bule și baza să rămână fermă. În cele din urmă, mărim temperatura la 200°C și lăsăm tava în cuptor timp de aproximativ zece minute sau până când cașcavalul începe să se topească așa cum dorim.
- Pentru a servi rețeta de astăzi, scoatem tava din cuptor și lăsăm pizza să se răcească timp de câteva minute. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.