Plăcinta cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Plăcintă cu carne. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Plăcintă cu carne, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcintă cu carne
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Plăcintă cu carne, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu carne este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Plăcintă cu carne este pentru 8 persoane
Citește și: Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci. Sfaturi si trucuri pentru desertul perfect!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Plăcintă cu carne
- 500 de grame de făină
- 1 linguriță de sare
- 1 cană de apă caldă
- 2 linguri de oțet alb
- 2 linguri de ulei vegetal
- 500 de grame de carne mărunțită (de preferat carne de vită)
- 1 ceapă mare tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați
- 2 linguri de ulei vegetal
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- ulei pentru prăjit
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Plăcintă cu carne
Pasul 1. Într-un bol mare, amestecați 500 de grame de făină și o linguriță de sare.
Adăugați 1 cană de apă caldă treptat, amestecând în continuare, până când compoziția devine moale și ușor de modelat. Adăugați 2 linguri de oțet alb și 2 linguri de ulei vegetal și continuați să amestecați până când aluatul este bine legat și elastic.Pasul 2. Într-un alt bol, amestecați 500 de grame de carne mărunțită (de preferat carne de vită), 1 ceapă mare tocată mărunt, 2 căței de usturoi tocați, 2 linguri de ulei vegetal, sare și piper, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
Pasul 3. Întindeți aluatul pe o suprafață curată și presărați cu făină, astfel încât aluatul sa nu se lipească de suprafața pe care îl vom tăia. Tăiați aluatul în bucăți egale și întindeți fiecare bucată într-un cerc plat.
Pasul 4. Puneți o lingură din amestecul de carne pe jumătate din cerc și acoperiți cu cealaltă jumătate a cercului.
Pasul 5. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă. Când uleiul este suficient de fierbinte, adăugați plăcintele și prăjiți până când devin aurii și crocante, întorcându-le periodic. Scoateți plăcintele și lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie.
Pasul 6. Serviți plăcinta cu carne fierbinte, tăiata în jumătate, cu sosul preferat deasupra.
Pasul 7. Acest aperitiv tradițional brazilian poate fi servit ca o gustare rapidă și delicioasă, și poate fi însoțit cu sosul preferat, de exemplu sosul de roșii picant. Savurați această rețetă delicioasă de pastel de carne tradițional brazilian alături de prieteni și familie! În plus, de menționat este și faptul că această rețetă de plăcintă cu carne, se poate prepara și cu un alt sortiment de carne, nu doar cu cel de vită, în funcție de preferințe. Plăcintă cu carne se poate servi oricând, indiferent că este prânz sau cină, simplă sau alături de o salată fresh, un sos la alegere su chiar și cu un pahar de lapte alături.
Plăcinta cu carne este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă. O prăjitură delicioasă și fragedă!