Plăcintă cu cireșe. Un final dulce și memorabil al unei seri speciale!

retete de gustare

Plăcintă cu cireșe

Plăcintă cu cireșe, o rețetă ideală pentru un picnic. Ușor de transportat și servit, această plăcintă este perfectă pentru picnicuri și ieșiri în natură.

Plăcinta cu cireșe este un desert clasic care îmbină o crustă crocantă și aurie cu o umplutură suculentă și dulce de cireșe. Aluatul fraged și untos se completează perfect cu aromele bogate ale cireșelor, oferind un echilibru ideal. Fiecare mușcătură aduce o combinație de texturi, de la crusta crocantă la umplutura moale și fructată, transformând acest desert într-o experiență culinară de neuitat.

Este desertul perfect pentru a aduce bucurie și nostalgie oricărei ocazii, fiind apreciat de toți, de la cei mici la cei mari.

Citește și: Spaghete cu sos alb, somon și orez. Eleganța și complexitatea gusturilor vor impresiona pe oricine!

retete pentru desert
Plăcintă cu cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prăjitură cu ciocolată. Are un aspect impresionant și un gust delicios!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 350 g de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 250 g de unt nesărat, rece și tăiat în cuburi mici
- 150 ml de apă

rece

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente pentru umplutura de cireșe
- 700 g de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi
- 200 g de zahăr
- 30 g de amidon de porumb
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de scorțișoară (opțional)
- 1/4 linguriță de nucșoară (opțional)

Ingrediente pentru finisare
- 1 ou, bătut
- 1-2 linguri de zahăr granulat pentru presărat deasupra

retete pentru desert
Plăcintă cu cireșe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați untul rece, tăiat în cuburi mici, și încorporați-l în amestecul de făină folosind un blender pentru patiserie sau cu degetele, până când compoziția devine asemănătoare unor firimituri grosiere, cu bucăți de unt de mărimea mazărei.
  2. Începeți cu 1/4 cană de apă rece și adăugați treptat, amestecând cu o furculiță, până când aluatul începe să se lege. Dacă este necesar, mai adăugați câte o lingură de apă, până când aluatul se adună într-o bilă.
  3. Împărțiți aluatul în două părți egale, formați fiecare parte într-un disc, înveliți-le în folie de plastic și răciți-le în frigider timp de cel puțin o oră.

Mod de preparare umplutura de cireșe

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

  1. Dacă folosiți cireșe proaspete, spălați-le și îndepărtați sâmburii.
    Dacă folosiți cireșe congelate, dezghețați-le și scurgeți excesul de lichid. Într-un bol mare, combinați cireșele, zahărul, amidonul de porumb, sucul de lămâie, extractul de vanilie, sarea, scorțișoara și nucșoara (dacă folosiți). Amestecați bine până când cireșele sunt uniform acoperite.

Asamblarea, coacerea și servirea

  1. Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți primul disc de aluat într-o foaie rotundă de aproximativ 30 cm în diametru. Așezați foaia de aluat într-o tavă de plăcintă de 23 cm, lăsând marginile să atârne peste marginea tăvii.
  2. Turnați umplutura de cireșe în tava de plăcintă, uniformizând suprafața. Întindeți al doilea disc de aluat într-o foaie rotundă de aproximativ 30 cm în diametru. Așezați foaia de aluat deasupra umpluturii de cireșe.
  3. Tăiați marginile excedentare de aluat și apăsați marginile celor două foi de aluat pentru a sigila plăcinta. Puteți face un model decorativ cu ajutorul degetelor sau al unei furculițe. Tăiați câteva fante în centrul plăcintei pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.
  4. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Pensulați suprafața plăcintei cu oul bătut pentru a obține o crustă aurie și lucioasă. Presărați zahărul granulat deasupra pentru un plus de dulceață și textură crocantă.
  5. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, apoi reduceți temperatura la 180°C și continuați coacerea timp de încă 30-40 de minute, până când crusta este aurie și umplutura fierbe. Lăsați plăcinta să se răcească complet pe un grătar înainte de a o tăia și servi, pentru ca umplutura să se stabilizeze. Poftă bună!

placinta
Plăcintă cu cireșe[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu ciocolată. Are un aspect impresionant și un gust delicios!, pentru un desert bogat, cu o textură moale și pufoasă, care se topește în gură. Infuzată cu arome intense de ciocolată, fiecare bucățică oferă o explozie de gust, satisfăcând chiar și cele mai pretențioase persoane. Ideală pentru orice ocazie, de la aniversări la simple momente de răsfăț.

placinta cu cirese
Plăcintă cu cireșe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de brioșe a Alinei Laufer. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert. “Rapidă și delicioasă, numai bună pentru cei mici.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Sfatul zilei 11 septembrie 2024. O zodie este sfătuită să mănânce sănătos

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies