Prăjitură cu ciocolată. Are un aspect impresionant și un gust delicios!

retete de gustare

Prăjitură cu ciocolată

Prăjitură cu ciocolată, o rețetă ideală pentru o intâlnire de familie. Pentru o reuniune familială, această prăjitură va fi un punct culminant, fiind apreciată de toți membrii familiei, de la cei mici la cei mari.

Prăjitura cu ciocolată este o experiență culinară rafinată, care îmbină armonios texturi și arome ale ciocolatei. Fiecare strat al acestei prăjituri este atent construit, de la crocanta bazei de blat, până la cremozitatea delicată a cremelor de ciocolată cu lapte și neagră, completate de un decor subtil, dar elegant.

Fiecare mușcătură din această prăjitură aduce un amestec perfect de cremos și dulce, încântând simțurile cu fiecare aromă de ciocolată. Gustul profund se împletește cu dulceața delicată. Acest desert nu doar că impresionează prin complexitate, dar și prin aspectul atrăgător.

Citește și: Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!

prajitura cu ciocolata
Prăjitură cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete. O alegere sofisticată care va impresiona cu siguranță toți oaspeții!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- 150 g de zahăr
- 150 g de făină
- 30 g de cacao
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de esență de vanilie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente pentru crema de ciocolată cu lapte

- 200 g de ciocolată cu lapte
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt
- 2 foi de gelatină

Ingrediente pentru crema de ciocolată neagră
- 200 g de ciocolată neagră
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 50 g de unt
- 2 foi de gelatină

Ingrediente pentru decor
- 50 g de ciocolată neagră rasă
- 50 g de ciocolată cu lapte rasă

prajitura
Prăjitură cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat

Citește și: Teodora cheamă un băiat neașteptat în camera roșie! „Cred că mă îndrăgostesc”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt- stirilekanald.ro

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți trei tăvi rotunde de tort de 20 cm, tapetate cu hârtie de copt.
  2. Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă tare. Adăugați treptat zahărul și continuați să bateți până când obțineți o bezea lucioasă. Încorporați gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor după fiecare adăugare. Cerneți făina, cacaua și praful de copt, apoi încorporați-le treptat în amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție.
  3. Împărțiți compoziția în mod egal între cele trei tăvi și coaceți timp de 15-20 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată. Lăsați blaturile să se răcească complet pe un grătar.

Mod de preparare crema de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră

  1. Puneți foile de gelatină într-un bol cu apă rece și lăsați-le să se înmoaie timp de 5-10 minute.
  2. Rupeți ciocolata cu lapte în bucăți și topiți-o într-un bol așezat peste o cratiță cu apă fierbinte, amestecând constant până devine netedă.
  3. Încălziți smântâna pentru frișcă într-o crăticioară până aproape de punctul de fierbere, apoi îndepărtați de pe foc.
  4. Scoateți foile de gelatină din apă și stoarceți-le bine, apoi adăugați-le în smântâna fierbinte, amestecând până se dizolvă complet. Turnați smântâna cu gelatină peste ciocolata topită și amestecați până când amestecul este omogen. Adăugați untul și amestecați până se topește și se încorporează complet. Lăsați crema să se răcească ușor înainte de a o utiliza.
  5. Aceiași pași se vor repeta și pentru prepararea cremei de ciocolată neagră.

Asamblarea, decorarea și servirea

  1. Așezați primul blat pe un platou de servire. Întindeți uniform crema de ciocolată cu lapte peste primul blat și nivelați suprafața cu o spatulă. Așezați al doilea blat peste crema de ciocolată cu lapte. Întindeți uniform crema de ciocolată neagră peste al doilea blat și nivelați suprafața cu o spatulă. Așezați al treilea blat deasupra și apăsați ușor pentru a fixa straturile. Acoperiți prăjitura cu folie de plastic și dați-o la frigider pentru a se răci și a se întări, timp de cel puțin 2-3 ore sau peste noapte.
  2. Radeți ciocolata neagră și ciocolata cu lapte folosind o răzătoare fină. Scoateți prăjitura din frigider și presărați ciocolata rasă pe deasupra. Puteți adăuga și câteva bucăți de ciocolată răsucite sau chipsuri de ciocolată.
  3. Tăiați prăjitura în felii și serviți-o imediat sau păstrați-o la frigider până în momentul servirii. Poftă bună!

retete pentru desert
Prăjitură cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!, pentru un deliciu savuros, cu o crustă crocantă și un topping bogat. Mușchiul file adaugă o notă afumată și cărnoasă, ciupercile oferă o textură moale, iar măslinele negre aduc un gust sărat, completând perfect combinația.

retete de prajituri de casa
Prăjitură cu ciocolată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete. O alegere sofisticată care va impresiona cu siguranță toți oaspeții!

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

VIDEO. O familie a rămas uluită după ce o cobră uriașă a fost găsită ascunsă în dormitor: "O scenă înfricoșătoare"

Semnul divin primit de Emily Burghelea, înainte de accident: „Mami, de ce spui asta?”

Teodora cheamă un băiat neașteptat în camera roșie! „Cred că mă îndrăgostesc”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

'Nu-l mai vede mamaia niciodată' Mario l-a ucis pe Andrei! Declarații cutremurătoare


Cookies