Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete. O alegere sofisticată care va impresiona cu siguranță toți oaspeții!

retete de gustare

Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete

Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete, o rețetă ideală pentru petrecerile de logodnă. Eleganța acestui tort îl face perfect, acolo unde se dorește un desert deosebit care să fie memorabil.

Tortul învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete este un desert elegant, perfect pentru orice ocazie specială. Blaturile de cacao dense, se îmbină armonios cu crema de frișcă ușoară și aerată, creând un echilibru perfect. Decorarea cu căpșune și zmeură proaspătă adaugă nu doar un aspect vizual atrăgător, ci și o notă fructată și răcoritoare care completează perfect gustul bogat al ciocolatei.

Acest tort impresionează prin înălțimea sa și straturile vizibile la fiecare felie.

Citește și: Rețeta de pilaf cu legume și supă de pui a doamnei Coco de pe Tik-Tok! “Este foarte gustos, plin de carne, plin de supă, o bunătate.”

Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake sărat cu roșii cherry și ierburi aromatice. O alegere savuroasă care va surprinde și încânta pe oricine!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de cacao
- 200 g de făină
- 200 g de zahăr
- 75 g de cacao pudră
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 1/2 de lingurițe bicarbonat de

sodiu
- 1 linguriță de sare
- 2 ouă mari
- 250 ml de lapte
- 150 ml de ulei
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 250 ml de apă fierbinte

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

tort cu crema
Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru crema de frișcă
- 600 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr pudră
- 2 lingurițe de esență de vanilie

Ingrediente pentru decor
- 250 g de căpșune proaspete, tăiate pe jumătate
- 250 g de zmeură proaspătă
- Frunze de mentă (opțional)

tort
Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat de cacao

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină sau hârtie de copt patru tăvi rotunde de 20 cm diametru. Dacă nu aveți patru tăvi identice, coaceți blaturile în două ture.
  2. Într-un bol mare, cerneți făina, zahărul, cacao pudră, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Într-un alt bol, bateți ouăle, adăugați laptele, uleiul și esența de vanilie.
    Amestecați bine până la omogenizare. Treptat, încorporați ingredientele uscate în amestecul lichid, mixând continuu la viteză medie până la omogenizare. Adăugați apa fierbinte în amestec și continuați să mixați până când compoziția este omogenă și ușor lichidă. Împărțiți aluatul uniform în cele patru tăvi pregătite.
  4. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blaturilor iese curată. Lăsați blaturile să se răcească în tăvi timp de 10 minute, apoi scoateți-le pe un grătar de sârmă și lăsați-le să se răcească complet.

Mod de preparare crema de frișcă

  1. Într-un bol mare, bateți smântâna pentru frișcă până începe să se îngroașe. Adăugați zahărul pudră și esența de vanilie și continuați să bateți până când obțineți vârfuri ferme. Aveți grijă să nu bateți excesiv frișca, pentru a nu deveni granuloasă.

Asamblarea, decorarea și servirea

  1. Plasați primul blat de cacao pe un platou de servire și întindeți un strat generos de cremă de frișcă deasupra. Adăugați al doilea blat deasupra și repetați procesul, alternând blaturile și crema de frișcă, până când toate cele patru blaturi sunt utilizate. Acoperiți tortul cu un strat subțire de cremă de frișcă. Răciți tortul în frigider timp de 30 de minute.
  2. Scoateți tortul din frigider și acoperiți-l cu un strat final de cremă de frișcă, netezind suprafața și marginile cu o spatulă. Decorați marginea tortului cu un model de cremă de frișcă, folosind un poș cu dui stea. Aranjați căpșunele și zmeura proaspătă pe partea superioară a tortului, creând un model atrăgător. Puteți adăuga și frunze de mentă pentru un plus de prospețime și culoare. Poftă bună!

retete pentru desert
Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Chec marmorat cu cremă de cacao. Ideal pentru a începe ziua cu un mic dejun rafinat!, pentru un desert clasic, care combină perfect aromele de vanilie și cacao. Textura sa pufoasă, alături de aspectul său marmorat, îl fac ideal pentru orice ocazie. Fiecare felie dezvăluie un model unic de straturi de cacao și vanilie, oferind o experiență bogată și satisfăcătoare.

retete de prajituri de casa
Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cheesecake sărat cu roșii cherry și ierburi aromatice. O alegere savuroasă care va surprinde și încânta pe oricine!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies