Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta. Este mai gustoasă decât crezi!

retete de gustare

Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta

Plăcinta grecească cu ceapă și brânză feta se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de

mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta 

Rețeta delicioasă de plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta este de 40 de minute 

Timp de preparare- 50 de minute 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta de plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta este pentru 6 persoane 

placinta cu spanac si feta
Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta 

  •  20 de foi de foietaj 
  • b 800 g de praz, feliat 
  • 5 cepe mai mari, tocate mărunt 
  • 1/2 de pahar de vin alb 
  • un gălbenuș de ou 
  • b 250 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 150 g de brânză feta, mărunțită 
  • 100 g de alt tip de brânză, după preferințe 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • ulei de măsline 
  • un ou 
  • o lingură de apă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

placinta cu spanac turceasca
Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini cornuri cu gem. Mai pufoase și mai fragede ca niciodată!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare- plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta 

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru pregătirea acestei plăcinte grecești cu ceapă și brânză feta, este să începeți prin a dezgheța foile de foitaj, punându-le la frigider chiar cu o zi înainte. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să spălăm prazul foarte bine, iar ulterior să îl tăiem în felii, păstrând doar partea albă a acestuia. 
  3. A venit momentul să încingem și o crăticioară de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga uleiul de măsline, prazul tăiat felii, dar și ceapa. Toate aceste ingrediente se vor condimenta cu sare și piper negru măcinat și se vor căli până în momentul în care se vor inmuia îndeajuns de mult. Atenție însă! În tot acest timp, este nevoie să amestecați din când în când. 
  4. În continuare, vom adăuga și jumătatea de pahar de vin alb îi vom aștepta ca acesta să se evapore.
    În acel moment, vom îndepărta crăticioara de pe foc, și vom lăsa conținutul să se mai răcească pentru încă puțin timp. 
  5. Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga gălbenușul de ou, crema de lapte, și vom începe să amestecăm foarte bine pentru că toate aceste ingrediente să se omogenizeze cum ne dorim. Întregul conținut, se va amesteca foarte bine, moment în care și condimentăm cu piper negru măcinat, continuând să amestecăm pentru a se transmite pe toată suprafața compoziției. 
  6. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni potrivite, pe care o vom unge înainte de toate, cu ulei de măsline, și pe care vom așeza și o foaie de foitaj. Atenție însă! Aceasta trebuie să depășească puțin tava. Odată așezat așa cum trebuie, foaia de foitaj se va unge cu puțin ulei de măsline, și tot așa vom continua și pentru restul foilor de foitaj, fiecare în parte fiind unse cu ulei de măsline sau unt topit. 
  7. În tavă vom așeza și umplutura noastră delicioasă, pe care o vom uniformiza cu ajutorul unei spatule. Cu ajutorul unui cuțit, este necesar să îndepărtăm excesul foilor de foitaj, iar ulterior să îndoim și capetele de foi, peste amestec. Se adaugă încă aproximativ 5 foi de foitaj, toate fiind unse cu ulei de măsline. 
  8. Separat, într-un alt bol de tine cel mai mare regulă vom bate oul cu apa, amestec cu care vom unge partea de sus a plăcintei cu apă. 
  9. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute, sau până se va colora exact așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta din tavă, vom aștepta să se răcească, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

placinta cu spanac si branza cu aluat foietaj
Plăcintă grecească cu ceapă și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pastel de nata. O altă textură și un alt gust deosebit!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies