Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane. O combinație delicioasă de arome!

retete de gustare

Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane

Prăjitura cu blat de nucă și cremă de banane se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Musaca cu piept de pui și multe legume. Încercați un preparat sățios și plin de savoare colorată!

Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de mini burgeri de vită a lui chef Joseph Hadad și secretele pentru un burger delicios. „În acest fel, carnea se gătește uniform și nu rămâne crudă!”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 11 albușuri de ou
  • 300 g de zahăr
  • 350 g de nucă măcinată și prăjită
  • 5 linguri de făină
  • un praf de sare, după gust

prajitura cu blat de nuca si crema de banane
Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru cremă

  • 4 banane
  • Zeama de la o lămâie
  • Un praf de scorțișoară
  • 3-4 linguri de zahăr

prajitura cu blat de nuca
Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru decor

  • Fulgi de migdale
  • Bucăți de ciocolată

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rand, se bat albușurile și praful de sare cu un tel sau un mixer până se obține o spumă din acestea, în bol. Apoi, se adaugă și zahărul, treptat, și se bate în continuare până se obține o spuma mai tare și mai lucioasă, care să nu se desprindă de pe bol.
    Se adaugă apoi făină, nucă măcinată și prăjită și se amestecă, respectiv mixează, pentru a se omogeniza toate ingredientele împreună.
  2. Imediat apoi, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, pe care o vom unde cu puțin unt și vom presară puțină făină, pentru ca ulterior să turnăm compoziția. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.
  3. În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea cremei pentru prăjitură. Așadar, începem prin a pasa bananele, cât mai bine cu putință, pentru ca ulterior să le amestecăm cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă și, dacă doriți, cu o linguriță de scorțișoară. Crema se va amesteca bine și se va omogeniza, iar ulterior se pune în frigider, timp de cel puțin 30 de minute.
  4. După acest interval de timp, scoatem tava cu blatul din cuptor, ulterior și blatul din tava și după ce s-a mai răcit puțin, îl vom tăia în 3 blaturi, cât se poate de egale. Același aspect îl vom face și cu crema de banane, pe care o vom scoate din frigider, apoi o vom împarți în 3 părți, cât se poate de egale.
  5. Acum că avem atât blatul, cât și crema, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Așezăm prima parte de blat pe un platou mai mare, apoi primul strat de cremă, iar procesul se repetă, până când toate bucățile de blat și cremă au fost consumate. La final, se poate decora cu fulgi de migdale și bucățele de ciocolată după dorință.
  6. Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce prăjitura va mai sta în frigider, timp de câteva ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Prăjitură cu blat de nucă și cremă de banane[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ruladă cu frișcă și nuci. O combinație reușită între gust și textură!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies