Prăjitură Tiramisu în straturi. Un gust delicios, chiar și fără pișcoturi!

retete de gustare

Prăjitură Tiramisu în straturi

Prăjitura Tiramisu în straturi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură Tiramisu în straturi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură Tiramisu în straturi, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Prăjitură Tiramisu în straturi 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta delicioasă de pârjoale a Annei Lesko. Artista a dezvăluit cum pregătește totul. „Avem carne de vită, carne de porc.”

retete pentru desert
Prăjitură Tiramisu în straturi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcinte cu brânză și stafide, rețeta părintelui de la Mănăstirea Slănic-Argeș. „Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

Blat:
- 5 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 5 albușuri
- 150 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 3 linguri miere

Crema:
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 500 g mascarpone
- 50 ml Amaretto 
- 3 linguri miere

Pentru asamblare:
- 300 ml cafea espresso
- 50 ml Amaretto 
- 1 lingură pudră de cacao

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

prajitura tiramisu in straturi
Prăjitură Tiramisu în straturi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Preparare blat:
    - Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție deschisă la culoare și spumoasă.

    - Adaugă treptat albușurile bătute spumă și amestecă ușor până la omogenizare.
    - Incorporă treptat făina și praful de copt în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă pentru a nu îndepărta aerul.
    - Adaugă mierea și amestecă până la omogenizare.
    - Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament și nivelează-o cu o spatulă.
    - Coace blatul într-un cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
    După coacere, lasă blatul să se răcească complet.
  2. Preparare cremă:
    - Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă până când obții vârfuri moi.
    - Într-un alt bol, amestecă mascarpone-ul cu Amaretto-ul și mierea până obții o compoziție cremoasă și omogenă.
    - Adaugă smântâna bătută în compoziția de mascarpone și amestecă ușor până se înglobează complet.
  3. Asamblare:
    - Într-un bol mic, amestecă cafeaua espresso cu Amaretto-ul pentru a obține un lichid aromatizat.

    - Taie blatul răcit în două sau trei straturi, în funcție de preferințe.
    - Așază un strat de blat într-o tavă de copt sau într-un vas de sticlă.
    - Însiropează generos blatul cu amestecul de cafea și Amaretto.
    - Acoperă blatul cu un strat generos de cremă de mascarpone.
    - Repetă procedeul până când ai folosit toate straturile de blat și cremă.
    - Finisează prăjitura cu un strat de cremă deasupra și presară pudra de cacao.
  4. Finalizare:
    - Acoperă prăjitura cu folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a permite aromele să se combine și pentru a se înmuia bine blatul.
    - Servește prăjitura Tiramisu rece, tăiată în porții generoase, și bucură-te de deliciul aromat și cremos! Această rețetă de Tiramisu te va încânta cu gustul său bogat de cafea, aroma subtilă de migdale și cremozitatea delicioasă a cremei de mascarpone. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Prăjitură Tiramisu în straturi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Bruschetta cu roșii cherry. De această dată, pâinea este făcută în casă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies