Iată câteva idei inedite de garnituri pentru pește care vă vor încânta papilele gustative.
Peștele este unul dintre alimentele care aduc numeroase beneficii asupra organismului uman și de aceea nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.
Fiind bogată în vitamine, grăsimi saturate, minerale, proteine, acizi grași și omega 3, carnea de pește ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular, previne apariția cancerului, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.
De asemenea, consumul de pește protejează tenul, este recomandat în curele de slăbire si previne îmbătrânirea.
Dar, în orice plating, un rol important îl joacă garnitura, întrucât îmbunătățește atât gustul, cât și aspectul preparatelor culinare.
Citeste si: AM SLĂBIT: Cură de slăbire cu mămăliga
Garnituri delicioase pentru pește
Frigărui de legume la grătar cu somon
Această rețetă este o alegere excelentă pentru o zi de sărbătoare. Explozia de culori a legumelor (dovlecel, roșie, ardei, ceapă etc.), alături de carnea de somon bine rumenită, satisface pe oricine, atât din punct de vedere vizual, cât și din perspectiva gustului.
Se servește alături de un bol cu sos de lămâie cu usturoi și un pahar de vin alb sec.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ardei gras umplut cu quinoa la cuptor și biban de mare, tras în tigaie
Această rețetă se regăsește din ce în ce mai des pe mesele românilor. Ardeii umpluți cu quinoa se numără printre garniturile sofisticate și se servesc alături de un file de biban de mare, tras în tigaie cu ulei și piper.
Garnitura de cartofi la cuptor cu crap prăjit, mămăligă și mujdei de usturoi
Fără îndoială, cea mai bună garnitură pentru peștele prăjit este cea de cartofi. Tipic românească, această combinație apetisantă se servește alături de un pahar de vin negru, vechi.
Garnitură de ananas cu roșii Cherry, rondele de pește alb și sos dulce-acrișor
Gustul dulce-acrișor al ananasului se îmbină perfect cu dulceața peștelui.
Se prepară foarte simplu și poate fi servit, în cadrul meselor festive, unor musafiri pretențioși.
Citeste si: Pește cu legume la cuptor. O rețetă ca la mama acasă!
Morcovi caramelizați la cuptor cu unt și pește afumat
Este o rețetă simplă pentru zilele de post în care avem dezlegare la pește.
Urmărind sfaturile lui Chef Nicolai Tand, se poate face acest preparat într-un timp scurt, având avantajul că poate fi servit atât cald, cât și rece. Se servește alături de un suc natural de mentă cu lămâie.
Legume la cuptor cu saramură de pește și sarmuzac
Pentru saramură, se poate folosi crap, plătică, caras, roșioară sau somn. Peștele se face pe grătar sau se coace pe o tablă presărată cu sare.
Se servește cu legume fragede, făcute la cuptor si se asezonează cu sarmuzac, care este de fapt, un sos dobrogean de maioneză cu usturoi.
Citeste si: Saramură de pește ușoară și gustoasă! O rețetă tradițională
Matei Detcu, un pescar renumit care deține un restaurant într-una din stațiunile de pe litoralul românesc, ne oferă un sfat în ceea ce privește alegerea peștelui pe care vrem să-l cumpărăm:
,,Majoritatea preparatelor se pot face în bucătăria fiecărei gospodine. Acum în magazine găsim pește, fie el și congelat, și fructe de mare. Eu, totuși, vă recomand să folosiți cât mai multe mult pește românesc, pentru că este foarte gustos".