Prietenele de care ar fi bine să te ferești. Cele 10 tipologii de femei care pot dăuna relației tale de prietenie

tipologii de femei care pot dauna relatiei de prietenie
Prietenele de care ar fi bine să te ferești

Prietenia are și ea rostul său. Însă știați care sunt prietenele de care ar fi mai bine să vă feriți?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 tipologii de prietene de care ar trebui să te ferești. În plus, descoperiți și care sunt motivele pentru care ar trebui să te ferești de acestea mai exact. 

 

10. Prietena geloasă

Pe locul 10 se află prietena geloasă. Se pare că această tipologie de prietenă este probabil una dintre cea mai toxică, dat fiind faptul că în adâncul sufletului său, nu-ți dorește binele.

Acest aspect provine probabil din anumite probleme pe care le are în propria sa viață, poate chiar din prea multă nefericire, ceea ce o face să nu trăiască viața pe care și-ar dori-o de fapt. Astfel, în momentul în care tu te vei bucura de un anumit lucru în viața ta, cu siguranță aceasta nu te va susține, ba chiar dimpotrivă s-ar putea să îți pună bețe în roate, fiind total nefericită pentru tine.
Bineînțeles că această gelozie poate să fie și o formă de invidie, dar poate nu mereu rău intenționată, exact ca atunci când ai o rochie noua, iar o prietenă te complimentează și îți și spune că este geloasă pe tine că ai o astfel de rochie. Acesta este un exemplu clar de gelozie, însă fără vreo intenție rea. Astfel, pentru a evita energiile negative din preajma ta, ar trebui să renunți la astfel de prietene pentru că nu îți vor aduce niciun beneficiu în viața ta. 

Citește și: Gustările – prieteni sau dușmani ai nutriției? Cum să faci alegeri sănătoase între mese

prietenele de care ar trebui sa te feresti
Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prietenele de care ar fi bine să te ferești. Cele 10 tipologii de femei care pot dăuna relației tale de prietenie

9. Prietena narcisistă

Pe locul 9 se află prietena narcisistă.

Cu alte cuvinte, aceasta este prietena pasiv-agresivă, extrem de critică, tu ca persoană nefiind niciodată îndeajuns de bună pentru ea. Întotdeauna va găsi un anumit lucru care să o deranjeze la tine, fie în comportament, fie în ceea ce faci. Au o dorință ascunsă de a te manipula tot timpul, fie emoțional sau nu, aceasta fiind caracteristica principală a unui comportament narcisist. În unele cazuri, această prietenă te poate face să și crezi că îi datorezi anumite lucruri sau că ar trebui să o asculți într-un fel sau altul, va încerca să te șantajeze emoțional, pentru ca
la final să te manipuleze exact așa cum își dorește. Foarte rar se poate schimba o persoană narcisistă, prin urmare, ar trebui să le ocolești din start. 

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

8. Prietena care vorbește pe la spate 

Pe locul 8 se află prietena care vorbește pe la spate. Este cunoscut deja faptul că, noi femeile, mai obișnuim ca din când în când să discutăm despre anumite persoane care nu neapărat sunt de față în momentul respectiv.

Cu toate acestea, există doua astfel de situații, una dintre ele fiind atunci când te gândești la o anumită persoană, dat fiind faptul că poate ai auzit anumite lucruri despre ea, în ideea de a le verifica, aceasta fiind catalogată ca o bârfă inocentă. Cu toate acestea, există și tipologia a doua, și anume cea care este catalogată ca o bârfă intenționată, menită să răspândească minciuni și zvonuri, despre anumite persoane, aceasta nefiind de față pentru a se putea apăra într-un mod sau altul.
Prin urmare, o astfel de prietenă, poate să fie și persoana care să inventeze respectivele minciuni despre o anumită persoană, le poate împărtăși secretele, sau chiar le și critică, doar pentru ca aceasta să primească o satisfacție temporară, în care vorbele lor să fie validate, iar persoana respectivă să iasă cea rea din această poveste. Prin urmare, atunci când ai ocazia, ar trebui să te îndepărtezi de această tipologie de prietene, pentru că nu va face nimic altceva decât să îndepărteze energia pozitivă și succesul, din viața ta. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

7. Prietena negativistă

Pe locul 7 se află prietena negativistă. Pentru aceasta, tot ce se întâmplă în jurul ei, este greșit, nu este suficient de bun pentru ea, găsind o vină în absolut tot. Astfel, toată atmosfera din jurul său este reprezentată de un nor mare și negru, în care deseori intri, fie că vrei sau nu, dat fiind faptul că se află în preajma ta. Această persoană este obișnuită să vorbească numai despre lucruri negative, despre diverse probleme, însă cu toate acestea, dacă și-ar dori să schimbe acest aspect în viața sa, ar trebui să înceapă să gândească cât mai pozitiv cu putință. Dat fiind faptul că legea atracției chiar funcționează, ar trebui să te îndepărtezi de aceste persoane pentru a nu atrage stări negative și tu, în viața ta, păstrând-o doar pe cea pozitivă, pentru a deveni o femeie de succes, care să radieze de pozitivitate, dar și să o atragă în viața sa. 

tipuri de prietene care iti distrug increderea in sine
Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

6. Prietena dramatică

Pe locul 6 se află prietena dramatică. Se pare că din această categorie face parte persoana care va avea întotdeauna ceva de făcut, sarcini de rezolvat, iar totodată va apela la tine de fiecare dată când va avea nevoie de ajutor. Astfel, această persoană nu va face nimic altceva decât să păstreze starea negativă în preajma ta, dar totodată să și aibă nevoie de prezența ta, atenția, poate chiar și ajutorul.

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

5. Prietena care face probleme 

Pe locul 5 se află prietena care face probleme. Se pare că aceasta se află în strânsă legătură cu ce am menționat anterior, dat fiind faptul că odată ce se crede în centrul atenției, cu siguranță va face și probleme. Astfel, această prietenă va fi întotdeauna implicată în diverse drame din viața sa, însă în anumite momente, situația poate să devină chiar jenantă, dacă vei alege să te asociezi cu o astfel de persoană. De asemenea, se spune că trebuie să ai grijă la femeile cu care alegi să îți petreci timpul, pentru că acestea vor reflecta și persoana ta, motiv pentru care, în momentul în care ești o doamnă elegantă, cu siguranță și prietenele tale vor fi pe măsură, în niciun caz nu vor provoca diverse probleme. Această tipologie de prietenă, poate să fie ajutată de către tine, în cazul în care respectiva persoană este și deschisă pentru acest lucru, astfel încât îi poți comunica ce este bine și ce nu, iar ea se poate deschide față de tine, pentru ca tu să afli de ce are un astfel de comportament. 

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

4. Prietena care caută atenție 

Pe locul 4 se află prietena care caută atenție. Aceasta este tipologia de prietenă care indiferent de locul în care se află, se simte bine să aibă toți ochii pe ea, toți bărbații dintr-o încăpere vorbesc cu ea, se uită la ea, totul fiind numai despre ea. Este dependentă de a fi în centrul atenției și de a obține validarea celor din jur, însă cu toate acestea în unele momente, această căutare a atenției se poate transforma în momente jenante, dat fiind faptul că pentru a avea această atenție, acestea pot face diverse lucruri pentru a obține. Iar de asemenea, de menționat este și faptul că, odată ce respectiva persoană va avea o reputație nu tocmai bună, același lucru se va reflecta și asupra ta. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

tipuri de prietene de care ar trebui sa te feresti
Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

3. Prietena care flirtează 

Pe locul 3 se află prietena care flirtează. Acest aspect este destul de periculos în momentul în care tu te afli într-o relație și ieși în oraș cu o astfel de prietenă, sau poate că ieșiți toți 3, dat fiind faptul că aceasta va avea tendința să flirteze cu partenerul tău de viață, mai tot timpul, tocmai pentru a obține acea atenție menționată anterior. Prin această atenție, prietena va primi validarea de care are nevoie, situație care este total inacceptabilă și nu ar trebui să se întâmple niciodată, pentru că este pur și simplu o lipsă de respect pentru prietenia pe care voi o aveți, dar și pentru relația ta, să nu mai spunem și strict pentru tine ca persoană. În acest caz, trebuie să fie impuse anumite limite pentru a nu se ajunge în acel moment, sau pur și simplu să scoți această prietenă din viața ta. 

de ce tipologii de prietene sa te feresti
Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

2. Prietena care compară și concurează 

Pe locul 2 se află prietena care compară și concurează. Bineînțeles că există nenumărate persoane care sunt în mod natural foarte competitiv, însă în ceea ce privește femeile, unele dintre ele au tendința să fie destul de nesigure pe propria persoană, aspect care duce la o dorință de a se compara întotdeauna cu alte femei sau cu prietenele lor. Acesta este un comportament des întâlnit, și poate că în unele momente chiar inconștient. Acest lucru nu este unul tocmai rău, însă în cazul în care se transformă în ceva cu adevărat intenționat și rău, deja această prietenie va deveni una disfuncțională, motiv pentru care cu siguranță ar trebui să încetezi respectiva prietenie. 

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]

1. Prietena care te folosește 

Pe locul unu se află prietena care te folosește. Această tipologie de prietenă, este reprezentată de persoana care se află lângă tine doar pentru a te folosi pentru propriul interes. Această persoană nu va da niciodată înapoi ceea ce tu i-ai oferit, sau nu-ți va returna nicio favoare, fiind în cele din urmă, o prietenie fără niciun echilibru. Bineînțeles că prietenia nu trebuie să se termine de la o primă greșeală, motiv pentru care ați putea acorda o a doua șansă în cazul în care credeți că merită, însă niciodată mai multe de atât. La această șansă acordată prietena respectivă va avea ocazia să-și corecteze greșeala, însă cu toate acestea dacă nu o va face, acest aspect nu înseamnă nimic altceva decât că nu prețuiesc prietenia voastră, motiv pentru care ar trebui să o îndepărtezi cât mai repede din viața ta. 

Prietenele de care ar fi bine să te ferești[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies