Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata! Când va apărea pe piață

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata!
Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata!

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului ar putea apărea anul viitor.

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata! Cercetăriile pentru dezvoltarea vaccinului românesc împotriva COVID-19 au început în urma unui proiect comun dintre Institutul Oncogen din Timișoara și Institutul Cantacuzino din București.

Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen, susține că vaccinul este gata deja, dar mai sunt multe etape prin care să treacă până va putea fi disponibil.

„Vaccinul este gata și acum, dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin trei faze.

Faza întâi de vaccinare pe un număr de câteva zeci de persoane sănătoase, între 18 și 48 de ani, pentru a se vedea nivelul de toxicitate. Dacă aceștia nu pățesc nimic primești avizul pentru studiu de fază doi”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Oncogen, la un post de televiziune.

Directorul a adăugat că vaccinul românesc nu va fi unul injectabil, ci un spray intranazal, în condițiile în care parcursul decurge bine.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: „Este realitatea...”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Chinezii au gasit vaccinul impotriva SARS-Cov-2?

China ar putea fi în măsură să pună pe piaţă un vaccin împotriva SARS-Cov-2 până la sfârşitul anului, a anunţat sâmbătă, pe reţele de socializare, un organism guvernamental chinez, relatează Reuters.

Vaccinul- dezvoltat de către Institutul de Produse Biologice din Beijing şi Instititul de Virusologie- a fost administrat unui număr de peste 2.000 de persoane în cadrul unor teste clinice în faza 2, a precizat Comisia de Administrare şi Supervizare a Activelor Publice (SASAC).

Citeste si: Cercetătorii au făcut noi descoperiri despre COVID-19! Această boală atacă aproape toate organele...

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata!
Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului este gata!

Potrivit unui mesaj datat la 29 mai- difuzat pe reţeaua de socializare chineză WeChat, vaccinul ar putea să fie comercializat încă de la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021. Cele două institute care au dezvoltat vaccinul au legături cu grupul farmaceutic Sinopharm, la rândul său controlat de SASAC.

Potrivit SASAC, Institutul de Produse Bilogice din Beijing este în măsură să producă 100-120 de milioane de doze pe an.

Cinci vaccinuri se află în prezent în fază de testare pe oameni în China, scriu jurnalistii de la agentia de presa news.ro.( Citeste si: Covid-19: Mai mult de 30 de miliarde de dolari necesari pentru dezvoltarea de vaccinuri)

Citeste si: Pandemia covid-19 avansează în America şi India, Europa ameninţată de un nou val



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Raed Arafat, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: „Este realitatea...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies