Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea de spaghete cu roșii chery, mozzarella și parmezan aromatizat cu busuioc.
Gabriela Cristea a împărtășit o nouă rețetă pe pagina sa de Facebook. De data aceasta, vedeta a preparat o rețetă fresh de paste, fără carne, dar foarte gustoasă.
Spaghete cu roșii cherry, mozzarella și parmezan aromatizat cu busuioc
Ingrediente:
- paste fresca;
- roșii cherry;
- busuioc;
- mozzarella;
- ceapă;
- usturoi;
- ulei;
- ardei iute;
- salvie;
- parmezan.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Primul pas în procesul de preparare constă în spălarea și tăierea legumelor.
Astfel, după ce am spălat bine legumele și le-am tăiat, luăm busuiocul și îl alegem de frunze. Punem frunzele într-o parte și păstrăm codițele.„P unem într-o tigaie încinsă un pic de ulei. Toate legumele astea, usturoiul, ceapa, un pic ardei iute, bețele de busuioc și un pic de salvie, le pun la prăjit. Aducem și roșiile. Între timp, am luat și toate pielițele de pe roșii pentru că nu aș vrea să le păstrez acolo. După ce am scos toate pielițele de la roșii, scoatem și ierburile aromatice pentru că vreau să păstrez doar sosul de roșii și usturoiul și ceapa. Doar acestea vor rămâne în sos .”, a explicat Gabriela Cristea.
Ulterior, vedeta a turnat un pahar de vin alb generos în sos și a amestecat cu grijă.
„ Nu uităm să asezonăm cu sare, dar și cu un strop de piper.
Lăsăm sosul la fiert până când scade și ajunge la consistența dorită. Apoi, îl luăm de pe foc și adăugăm mozzarella, pe care o amestecăm foarte bine cu un mixer.
„ Am pus sosul din nou la fiert și adăugăm pastele, după ce le-am fiert și amestecăm bine-bine cu sosul. E momentul să punem și niște parmezan ras. Mai adăugăm în ele și niște zeamă de la paste ca să se lege mai bine sosul .”, a explicat Gabriela Cristea.
Ulterior, mai lăsăm puțin la fiert pastele cu sos și amestecăm foarte bine astfel încât să se incorporeze.
„ Pentru o ultimă tușă de aromă, o să facem și niște parmezan pe care o să-l amestecăm cu busuioc și o să fie o nebunie să îl punem deasupra. Pur și simplu pun frunzele de la busuioc și parmezan și dăm drumul la blender .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.