Raed Arafat, anunț important despre localitățile carantinate: „În acest moment avem 368"

raed arafat anunt carantina
Raed Arafat vorbește despre localitățile aflate în carantină

Având în vedere numărul crescut de cazuri de coronavirus, în cursul zilei de miercuri a avut loc o ședință de Guvern.

Miercuri seară, a avut loc o întrunire de Guvern, în care s-a discutat situația localităților aflate în carantină din pricina COVID-19. Se pare că anunțul făcut de Raed Arafat este unul îngrijorător: în foarte multe zone din țară se depășește incidența de 3 la mia de locuitori.

Raed Arafat, anunț îngrijorător pentru români

Având în vedere situația actuală, în 368 de localități au fost impuse măsuri drastice, printre care închiderea restaurantelor, teatrelor, dar și a altor localuri, precum și purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise.

localitati carantina romania
covid-19 a adus multe localități din România în scenariul roșu[Sursa foto: PixaBay]

„În acest moment avem 368 de localități care au depășit 3 la mia de locuitori, unde Comitetele Județene au aplicat deja regulile prevăzute în hotărârea de guvern, adică obligativitatea portului măștii, închiderea unor activități temporar, precum restaurante în interior, cinematografe, trecerea pe învățământ online”, a declarat Arafat.

Citeste si: Marian Vanghelie, despre pandemia de coronavirus: „Sunt sub orice critică. O să ne îmbolnăvim cu toții”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Se pare că secretarul de stat vine cu vești și mai sumbre. Nouă localități se află deja în scenariul roșu, ceea ce presupune închiderea școlilor și efectuarea cursurilor exclusiv online.

localitati carantinate
purtarea măștilor este obligatorie atât în spațiile deschise cât și în spațiile închise[Sursa foto: PixaBay]

„Se simte o reticență în unele zone de carantină, acolo unde rata de infectare a depășit și 8, și 9 la mie. (…) la Odorheiul Secuiesc, astăzi (miercuri – n.r.)

am avut o discuție cu DSP în timpul videoconferinței și am cerut reanalizarea situației acolo, pentru că se vede, totuși, că sunt zile în care avem în continuare în care vin 20 și ceva de cazuri pe zi aproximativ”, a mai adăugat șeful DSU.

Citeste si: Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Raed Arafat roagă populația să respecte măsurile luate de autorități, având în vedere creșterea numărului de bolnavi.

În aceeași ședință, Ludovic Orban susține de asemenea respectarea restricțiilor de către toți cetățenii, în caz contrar acestea se pot înăspri.

Printre măsurile contra coronavirus se numără și igiena personală de care oricine ar trebui să țină cont, dar și evitarea zonelor aglomerate, mai ales la orele de vârf.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Alexandru Rafila vorbește despre carantina generală: "Noi avem o situație ceva mai bună"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies