Ravioli cu spanac și brânză reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ravioli cu spanac și brânză. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ravioli cu spanac și brânză, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ravioli cu spanac și brânză
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ravioli cu spanac și brânz ă, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Ravioli cu spanac și brânză
Ingrediente pentru umplutura de ravioli
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 2 căni de spanac proaspăt
- o cană de brânză ricotta
- o jumătate de cană de parmezan ras
- un ou (la temperatura camerei)
- sare
- piper negru măcinat
Ingrediente pentru aluatul de ravioli
- 2 căni de făină
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- sare
- apă
Ingrediente pentru sos
- 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
- 2 căței de usturoi
- o jumătate de cană de smântână groasă
- o jumătate de cană de parmezan ras
- sare
- piper negru măcinat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețeta simplă de Fasole bătută a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”
Mod de preparare - Ravioli cu spanac și brânză
Pasul 1. În primul și-n primul rând, pentru a face umplutura de ravioli, trebuie să combinăm 2 căni de spanac proaspăt, cu o cană de brânză ricotta
Pasul 2. În continuare, pentru a face aluatul de ravioli, vom așeza 2 căni de făină pe o suprafață plată, în centrul căreia vom face o gaură.
Pasul 3. Aluatul se împarte în două părți egale, pe care le vom rula într-o foaie subțire cu un sucitor.
Foile se taie în cercuri de 3 cm. cu ajutorul unei cești. Pe unul dintre cercuri vom pune o lingură de umplutură de spanac și ricotta, iar marginile cercului le vom unge cu apă. Deasupra așezăm un alt cerc și apăsăm marginile pentru a sigila ravioli. Procesul se repetă cu cercurile și umplutura rezultată.Pasul 4. Vom avea acum nevoie de o oală mare cu apă în care am pus sare și o vom pune la fiert. Adăugați ravioli și gătiți timp de 3-4 minute, până când plutesc la suprafață, apoi se scurg și se lasă deoparte.
Pasul 5. A venit timpul să facem și sosul. Topim 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugam 2 căței de usturoi tocați în prealabil și gătim pentru aproximativ un minut. Adăugăm apoi o jumătate de cană de smântâna groasă și o jumătate de cană de parmezan ras. Amestecăm până când brânza se topește și sosul este omogen, apoi condimentăm cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 6. Ravioli gătiți se pun în tigaia cu sos și se amestecă ușor, pentru a se acoperi cu sos sau se pot servi cu acest sos, lângă. Imediat apoi, se pot transferă pe o farfurie, iar rețeta este gata!
Ravioli cu spanac și brânză este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!