Comportamentul mamelor se schimba la al doilea copil, arata un studiu

Comportamentul mamelor se schimba la al doilea copil, arata un studiu
Comportamentul mamelor se schimba la al doilea copil, arata un studiu

Sunt nenumarate bancuri, GIF-uri si glume care compara cresterea primului copil cu urmatorul sau urmatorii. Dar poate ca dincolo de partea amuzanta, este si ceva adevar in aceasta comparatie.

Un studiu recent a constatat ca modul de parenting al mamei se modifica dupa primul copil, ceea ce inseamna ca urmatorul copil tinde sa fie crescut un pic diferit fata de fratele lui mai mare. Mai mult, odata cu primirea unui tratament diferit din partea mamelor, copiii din studiu s-au comportat diferit fata de fratii lor.

Mamele se joaca mai mult cu primul copil decat cu al doilea

Cercetatorii implicati in studiu, care a fost publicat in revista „Social Development”, au analizat 55 de mame care aveau fiecare cate doi copii. Potrivit Science Daily, echipa condusa de Marc H. Bornstein a observat mai intai modul in care mamele au interactionat cu intaii lor nascuti, cand acestia aveau varsta de 20 de luni. Si apoi din nou au studiat modul in care mamele au interactionat cu cel de-al doilea copil la aceeasi varsta.

Observatiile lor au sugerat ca mamele s-au comportat diferit cu cei doi copii ai lor in functie de ordinea in care s-au nascut. Un exemplu de astfel de comportament, prezentat de „Science Daily”, este ca mamele care s-au jucat foarte mult cu primul lor nascut nu au mai facut acest lucru cu al doilea copil.

Citeste si: Draga mea fiica cea mare, nu vei sti niciodata...

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cum arata Tamara Buciuceanu Botez la 89 de ani! A îmbătrânit enorm şi nu mai poate să meargă fără ajutor

Odata ce mamele s-au comportat diferit, si comportamentul copiilor a variat. In general, primii nascuti aveau tendinta de a fi mai sociabili si cu o disponibilitate emotionala mai mare fata de mama decat fratii lor mai mici, potrivit revistei „Social Development”.

Datorita acestei schimbari de comportament, studiul a sugerat ca in timp ce convingerile parintilor au ramas consecvente in timp, comportamentul lor fata de cei doi copii, la aceeasi varsta, s-au schimbat, ca raspuns la diferitele comportamente ale copiilor.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Din ce motive întârzii în funcție de zodie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies