Falafelul are aceiasi pasi de preparare ca si in cazul chiftelelor obisnuite doar ca difera cantitatea de ingrediente si tipul lor.
Un alt avantaj ar fi timpul de pregatire si preparare care este incomparabil mai mic. In cazul in care vrei sa pregatesti falafel sanatos din toate punctele de vedere te sfatuim sa renunti la tigaie si sa folosesti cuptorul de aragaz. Vei obtine niste piftele pufoase, crocante si frumos rumenite, dar cu un miez moale.
Citeste si: CIORBĂ DE ȘTEVIE CU ZDRENȚE DE OU ȘI SMÂNTÂNĂ
Citeste si: Cancerul la femei: simptomele care anunță această afecțiune
Chiftelele de post falafel
Cum preparam falafel?
Nimic mai simplu. Se folosesc ceva mai multe ingrediente, dar nu te speria pentru ca au preturi bune in magazine si se gasesc usor. Iata despre ce este vorba:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Chiftelele de post falafel
Ingrediente
250 grame de naut boabe (nu se fierb, ci se lasa la inmuiat peste noapte in apa rece ca sa se hidrateze si sa se umfle complet)
1-2 ceape (poate fi galbena sau rosie) – noi credem ca ceapa rosie da o aroma usor dulceaga falafelului si ar fi mult mai gustos
4-5 catei de usturoi tocati (foloseste-l doar daca nu ai probleme cu stomacul sau tensiunea arteriala)
1 legatura de patrunjel proaspat tocat
2 linguri de amestec de legume uscate
Ulei de masline
Sare kosher sau Himalaya
2 linguri de faina de hrisca (in loc de faina alba de grau, care nu este deloc sanatoasa si nici blanda cu silueta)
Ierburi aromatice dupa gust (cimbru, rozmarin, oregano, etc.)
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
2 lingurite de chimion
Ardei iute fara samburi – optional (daca preferi o aroma picanta intensa care sa-ti aminteasca de mancarea mexicana)
Citeste si: De ce ți-e rău mereu după ce mănânci și ce este de făcut
Citeste si: DIETA CU LOBODĂ. Ciorba de lobodă te ajută să slăbești foarte repede
Citeste si: Stiai ca dieta copilului tau ii influenteaza performanta scolara?