Cu toate ca o alimentatie corecta este vitala pentru capacitatea copiilor de a invata, multe dintre produsele alimentare, populare in scoli, impiedica de fapt acest lucru.
Pline de zaharuri, cafeina, substante chimice si sodiu, multe produse alimentare populare ii fac pe copii sa se simta obositi, nervosi, fara putere de concentrare si bolnavi. Iar acest lucru le influenteaza nu numai performanta scolara, ci si comportamentul si starea de spirit.
Lipsa de energie si de concentrare
Potrivit Asociatiei pentru Neurostiinte din SUA, studii recente au relevat faptul ca dietele cu un nivel ridicat de grasimi saturate distrug de fapt capacitatea de invatare si memoria.
Gustarile zaharoase, produsele de patiserie, covrigeii si biscutii sarati sunt produse care, de fapt, le diminueaza copiilor puterea creierului.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: UIMITOR! Pisoi crescut de o „mama Husky”! Cum a fost posibil? Stăpâna explică totul
Una dintre teoriile care explica legatura dintre grasimile saturate si puterea creierului este cea care se refera la efectele glucozei si ale zaharurilor in alimentele cu continut ridicat de grasimi. In esenta, glucoza provine de la carbohidrati si, in timp ce glucoza este vitala pentru energie, alimentele care sunt prea bogate in glucoza determina de fapt scaderea nivelului de energie al organismului.
Pe masura ce glucoza este absorbita, organismul elibereaza insulina pentru a procesa alimentele nou dobandite. In mod normal, dupa o masa sanatoasa, nivelurile de glucoza ar trebui sa creasca usor, iar organismul ar trebui sa se simta energizat.
Totusi, astazi, copiii si adultii cu o dieta bogata in glucoza se confrunta cu un "accident" post-alimentar, in care aportul de glucoza este atat de ridicat incat organismul incepe sa se inchida pentru a procesa toate alimentele.