Tortul de morcovi este o prăjitură extrem de delicioasă, specială prin ingredientele din care este realizată.
Tort de morcovi. Iată cum să prepari cel mai bun tort de morcovi. Toată lumea îţi va cere reţeta!
Ingrediente
60 g unt
2 morcovi
4 ouă
60 g făină
120 g migdale măcinate
2 lingurițe praf de copt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
5 foi gelatină albă
1 cutie iaurt(= 500 g)
60 g zahăr
1 cutie smântână(= 200 ml)
1 strat superior din fondant (cca 430 g)
1 lingură zahăr pudră
12 morcovi din marțipan
Citeste si: Doliu în lumea televiziunii! O vedetă a murit într-un teribil accident! Avea doar 35 de ani
Modul de preparare
Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii.
Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece.
Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant.
Citeste si: Tort de căpșuni fără coacere. Un desert absolut fabulos!
Citeste si: Alimente care te pot ucide. Le consumi frecvent! Trebuie să ai mare grijă!