Povestea incredibilă a unui tânăr care a slăbit 60 de kilograme în doar 11 luni! Suferea de obezitate morbida, dar Lygia Alexandrescu, specialista în nutriție kfetele.ro, l-a învățat ce să facă

Povestea incredibilă a unui tânăr care a slăbit 60 de kilograme în doar 11 luni! Suferea de obezitate morbida, dar Lygia Alexandrescu, specialista în nutriție kfetele.ro, l-a învățat ce să facă
Povestea incredibilă a unui tânăr care a slăbit 60 de kilograme în doar 11 luni! Suferea de obezitate morbida, dar Lygia Alexandrescu, specialista în nutriție kfetele.ro, l-a învățat ce să facă

Theodor Ungureanu are 25 de ani și mai bine de jumătate din viața lui a fost considerat obez, iar problemele lui de sănătate deveniseră cât se poate de serioase.

Într-o zi însă a luat decizia de a face ceva pentru a slăbi. Așa că Theodor Ungureanu a apelat la specialista în nutriție kfetele.ro, Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu: Când să nu mănânci pâine cu semințe

Citeste si: Lygia Alexandrescu îţi spune ce plantă te va ţine departe de batistă în sezonul rece! Beneficiile consumului de echinaceea!

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Totul despre dependența de dulciuri

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Totul despre dependența de dulciuri

”Lygia Alexandrescu mi-a făcut o dietă personalizată”, povestește Theodor Ungureanu. Doar că, recunoaște el, greul abia începea. ”Dieta mea a fost una care, culmea, îmi asigura mai mulți nutrienți decât mâncam eu înainte.

Și tot am slăbit, în doar 11 luni, 60 de kilograme. Acum, practic, sunt jumătate din cât eram înainte. Dar, trebuie să recunosc, nu a fost deloc ușor. Adică, dificil era să respect niște reguli, până m-am obișnuit a durat”, explică Theodor Ungureanu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mai exact, povestește el, cea mai importantă regulă era ca mesele să le ia la oră fixă.

”Mâncatul la ore fixe pare simplu, dar e dificil pentru că e o chestiune de disciplină. Multă lume nu reușește asta pentru că își găsește scuze. Că e în ședință, că nu are timp, că uită... Țin minte că, la un moment dat, în timp ce țineam dieta ca să slăbesc, aveam un examen. Mi-am cerut scuze profesorului și mi-am scos mâncarea, am mâncat, iar apoi am continuat să scriu pentru examen.
Orice s-ar întâmpla acum, fie că sunt în ședință, fie că e conferință, orice ar fi, eu respect orele de mâncat cu strictețe”
, ne-a mai spus Theodor Ungureanu.

Iar după ce a scăpat de 60 de kilograme, Theodor Ungureanu a descoperit niște lucruri la care nu avusese acces niciodată. ”Să ne înțelegem, la 11 ani am fost declarat ca suferind de obezitate morbidă.

Vă dați seama, viața mea se rezuma la mers la școală, la facultate, aveam un cerc de prieteni, dar, deși eu sunt sociabil, nu era foarte mare. După ce am slăbit am descoperit niște lucruri noi. Adică, acum când intru într-un magazin pot să mă uit la haine. Înainte intram, ceream cele mai mari măsuri din ce aveau și atât. Le luam dacă mă încăpeau. Acum, pot să probez haine, găsesc orice îmi doresc....
Nu mai spun de altele, de relaționare, chiar și de fete...”,
ne-a mai spus Theodor Ungureanu.

 

Cum arată o zi de dietă pentru tânărul care a slăbit 60 de kilograme

 

O zi de dietă în care, culmea, nu se înfometează este, pentru Theodor Ungureanu, una în care există șase mese. ”Am slăbit 60 de kg în 11 luni având 6 mese pe zi, 3 gustări și 3 mese principale.

Eu sunt matinal si prima masă o iau la 7.00-7:30 si consta practic în două felii toast de secară unse cu ceva, fie brânzica, fie unt cu magiun, fie un sandvis cu mușchi de porc sau cașcaval. Urmează prima gustare, la 9.00, din 250 gr fructe (struguri, pomelo, cireșe, căpșuni, etc.). La 11.00 am a doua gustare (pot fi  la fel pe toată ziua sau diferite, dar nu amestecate în cele 250 de grame). La 13.00 am masa de prânz care este completă având și carbohidrați și fibre și proteine (fie din carne, fie din lactate), iar gramajele sunt 2 felii de pâine secară (60gr) sau 150 gr alt carbohidrat (paste, mămăligă, orez) și 100 gr fie cașcaval sau 150 gr carne (curcan, peste, pui, porc). La 4 am ultima gustare de fructe (după ora 4 nu sunt indicate fructele) și la 6 am ultima masă care, caloric, este identică cu cea de prânz. Un exemplu rapid și usor de mâncare pentru seară este mămăliga cu brânză (150 gr cu 150 gr). Menționez că mesele principale sunt însoțite de 250 gr salata din orice fel de crudități. După ora 8 nu este indicat să bem apa. Iar pentru foame nocturnă, kefir sau morcovi cruzi, dar eu niciodată nu am mâncat noaptea”, spune Theodor Ungureanu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului

 

Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural. Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. ”Am uitat de natură, am uitat de firesc. Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene...”, spune Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.

Mai mult decât atât, Lygia Alexandrescu este convinsă că soluția pentru o alimentație sănătoasă ar fi... la piață. ”Avem nevoie de acea femeie de la piață,. De la care să cumpărăm alimente curate. Alimente de sezon. Și să mâncăm echilibrat. Nu caloriile contează, ca număr, ci ceea ce mâncăm noi. În Occident, în lume, deja porțiile sunt mai mici, așa cum e sănătos, și să mănâncă mai sănătos. Nu se mai discută de cantitatea caloriilor, ci de calitatea lor.(...) La noi se discută de numărul caloriilor, dar uităm cât de mare este risipa alimentară”, a mai spus Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies