Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”

Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”
Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”

Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre restricțiile care vor fi luate în România. Ce spune secretarul de stat despre previziunile sumbre ale companiei Avantera

Raed Arafat a vorbit despre situația în care România ar putea reveni la stareade urgență, după ce compania Avantera a atras atenția că un adevărat dezastru s-ar putea produce în luna august, când în doar câteva zile s-ar putea înregistra 10000 de infectări, iar peste 4000 de persoane ar ajunge la terapie intensiă, în stare gravă.

Șeful DSU se declară îngrijorat de această prognoză, însă obiectiv, și a declarat că, dacă populația va continua să trateze măsurile de siguranță cu aceeași atitudine disprețuitoare, chiar vom ajunge să trăim acele cifre.

„Noi primim date din mai multe zone și bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK.

Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie”

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”- a avertizat secretarul de stat al MAI.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Totuși, secretarul de stat subliniază că este vorba de niște scenarii și nu înseamnă neapărat că se va ajunge acolo. Singura probare pentru o prognoză este chiar să se ajungă la scenariul respectiv, dar desigur, acest lucru n-ar fi de dorit, a arătat Raed Aradat.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ de ultim moment! "Măsuri care nu vor fi pe placul tuturor"

Întrebat dacă vede posibilă prognoza pesimistă pentru mijlocul lunii august, cu aproape 58.000 de cazuri, Raed Arafat a răspuns:

„Singura posibilitate să vedem dacă e posibil este să ajungem acolo și să vedem. Eu sper, totuși, să nu ajungem să vedem această cifră, dacă populația va respecta regulile și dacă vom reuși să stopăm creșterea continuă pe care o avem. Dar la orice prognoză, singura probă a ei este când ajungi la momentul respectiv și vezi dacă se ajunge acolo sau nu.

Și pe parcurs să vedem dacă cifrele care sunt prognozate se adeveresc din punct de vedere al creșterilor, pentru că cifrele sunt pe toată perioada, nu numai pentru jumătatea lunii august. Și putem să vedem dacă creșterile sunt reale sau nu, dacă trebuie ajustate. Sunt convins că și cei care o fac, o ajustează chiar periodic după datele pe care le primesc și după observațiile pe care le văd pe teren”, a comentat Raed Arafat.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Restricții pe zone sau pe regiuni

Citeste si: Peste 6.600 de contaminări cu noul coronavirus în Rusia, în ultimele 24 de ore



Șeful DSU a mai subliniat faptul că este posibil ca autorităţile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu ”o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

foto: hepta.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Se închid terasele?! Află când ar intra în vigoare noua restricţie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies