Brioșele cu nuci și miere reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu nuci și miere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu nuci și miere, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe cu nuci și miere
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu nuci și miere, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total - 50 minute
Porții – 12 persoane
Ingrediente – Brioșe cu nuci și miere
Ingrediente pentru brioșe
- 2 căni de făină
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 4 căni de zahăr granulat
- 2 căni de unt, topit
- 2 căni de nuci măcinate
- 4 linguri de miere
- o esență de vanilie
- o cană de lapte (la temperatura camerei)
- 2 linguri de praf de copt
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 brioșe. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!
Mod de preparare - Brioșe cu nuci și miere
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 2 căni de făină, în care vom adăuga și 2 linguri de praf de copt.
Conținutul se va cerne de aproximativ 3 ori la rând.Pasul 2. Imediat apoi, vom avea nevoie de un bol mai mare, în care vom mărunți toată cantitatea noastră de nuci (2 căni), pe o răzătoare. În momentul în care am terminat de răzuit, vom adăuga nucile peste făina și praful de copt din bolul de dimensiuni mai mari.
Pasul 3. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga cele 2 căni de unt (la temperatura camerei), topit în prealabil, împreună cu cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei spatule, vom încorpora foarte bine, cele două ingrediente. În același bol, vom turna din 4 linguri de miere, pe care le vom amesteca bine.
Pasul 4. A venit timpul să adăugăm și o esență de vanilie, dar și o cană de lapte (la temperatura camerei). Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate ingredientele timp de aproximativ 5 minute, până vom obține o nuanță mai deschisă.
Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!
Pasul 5. Mai departe, vom amesteca cele două conținuturi ale ingredientelor umede cu cele uscate. Așadar, în bolul de dimensiuni mai mari în care se află ingredientele uscate, vom turna acest amestec de unt, ouă, miere, esență de vanilie și lapte, treptat, în timp ce amestecăm cu ajutorul unei spatule, până când vom obține aluatul delicios pentru brioșele noastre.
Pasul 6. Acum că aluatul este pregătit, ne vom ocupa și de formele noastre pentru brioșe. Vom avea nevoie de 12 forme de brioșe din hârtie, pe care le vom unge, rând pe rând, cu puțin ulei, doar fundul formelor, pe care le vom așeza în tava specială de copt brioșe.
Pasul 7. Cu ajutorul unei cupe de înghețată, vom lua aluatul și-n vom așeza în fiecare formă de brioșă în parte. Tava se va introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, dar și brioșele din tavă și le vom presăra cu zahăr pudră, iar rețeta este gata!
Brioșele cu nuci și miere sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă