Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu zahăr pudră

briose cu vanilie
Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe

Brioșele pufoase cu vanilie reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe pufoase cu vanilie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe pufoase cu vanilie, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Brioșe pufoase cu vanilie

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe pufoase cu vanilie, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 40 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente – Brioșe pufoase cu vanilie

  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 150 g zahăr granulat
  • 150 g făină
  • un plic de praf de copt
  • sare
  • 130 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 410 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 esențe de vanilie
  • o lingură de ulei
  • 550 g zahăr pudră+ în plus
  • 460 g cremă de brânză(la temperatura camerei)
  • cireșe

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

reteta de briose cu vanilie
Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!

Mod de preparare - Brioșe pufoase cu vanilie

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. Așadar, în acest bol vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca direct cu mixerul, până când vom obține o spumă. În continuare, vom adăuga, treptat, în timp ce continuăm să amestecăm, și 150 de grame de zahăr granulat, până când zahărul se va încorpora complet.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt, sare (după gust), ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Acest amestec de ingrediente uscate, se va adăuga, treptat, peste cel de ingrediente umede, în timp ce amestecăm, continuu, cu mixerul, pentru a se încorpora și a rezulta aluatul de care avem nevoie pentru brioșe.

Pasul 3.  Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga 130 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), alături de 60 de grame de unt (la temperatura camerei), tăiat în cubulețe mai mici. Bolul se va introduce în cuptorul cu microunde, astfel încât să se topească untul. Imediat apoi, turnăm conținutul într-un alt bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga o esență de vanilie, o lingură de ulei, iar treptat, vom adăuga câte o lingură din compoziția de brioșe, în bolul

cu unt. Amestecăm și încorporam, cu grijă, cele două conținuturi, cu ajutorul unui tel, iar ulterior cu ajutorul unui mixer, pentru a ne asigura că cele două compoziții sunt bine încorporate.

Pasul 4.  Între timp, vom pregăti și o tavă de cuptor, specială pentru brioșe. În cele 12 forme din tavă vom așeza și formele de brioșe, din hârtie, pe care ulterior, le vom umple cu ajutorul unei cupe de înghețată de dimensiuni potrivite, cu care vom lua din compoziția de brioșe.

Atenție însă! Nu trebuie să umplem formele complet, pentru că vor crește și compoziția va ieși din formă, ceea ce nu ne dorim să se întâmple.

cea mai buna reteta de briose cu vanilie
Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Tava se introduce la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și brioșele din tavă și le vom lăsa să se răcească.

Pasul 6.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne 550 de grame de  zahăr pudră, iar un altul, tot de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 350 de grame de  unt  (la temperatura camerei) și îl vom mixa până va avea o consistență cremoasă. Peste acesta vom adăuga și un praf de  sare, dar și 460 de grame de  cremă de brânză  (la temperatura camerei) și pornim iar mixerul. Între timp, vom adăuga și o  esență de vanilie  și îl vom mai opri din când în când, pentru a aduce, cu ajutorul unei palete, compoziția în interior. Acum că totul este amestecat, vom adăuga o ceașcă din  zahărul pudră  pe care l-am cernut în bol și vom amesteca până când se va încorpora, pentru ca mai apoi să adăugăm și restul cantității. Amestecăm până când se va încorpora foarte bine, iar spre final adăugăm și un praf de  sare.

Pasul 7.  Acum că și crema este gata, o vom pune într-un poș sau într-o pungă și vom orna brioșele noastre. Deasupra vom presăra puțin zahăr pudră și vom așeza câte o cireașă, iar rețeta este gata!

Brioșele pufoase cu vanilie sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de briose cu vanilie
Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, un desert cu origine italiană



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețetă de Vafe perfect crocante. Se pot savura cu căpșune proaspete și miere!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies