Panna Cotta cu sos de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. Trucuri de bucătărie și pași esențiali pentru a obține o consistență catifelată și un gust divin.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Panna Cotta cu sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Panna Cotta cu sos de ciocolată, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de r ăcire – 5 ore
Timp total – 6 ore
Porții – 3 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Panna Cotta cu sos de ciocolată
- 250 ml smântână lichidă pentru frișcă (la temperatura camerei)+ în plus pentru sosul de ciocolată
- 100 ml lapte (la temperatura camerei)
- 50 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 5 g praf de gelatină
- 3 linguri de apă
- 50 g ciocolată neagră
- fulgi de ciocolată
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!
Mod de preparare - Panna Cotta cu sos de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom pune cele 5 grame de praf de gelatină, peste care vom pune și 3 linguri de apă, pe care le vom lăsa la înmuiat timp de aproximativ 10 minute.
Pasul 2.
Pasul 3. În momentul în care conținutul este fierbinte, vom îndepărta oala de pe foc, pentru a adăuga și amestecul de gelatină din bol. Amestecăm tot cu ajutorul unui polonic, până când gelatina se va dizolva complet.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de 3 forme de aluminiu. Cu ajutorul polonicului, vom turna compoziția rezultată, în cele 3 forme de aluminiu, până când tot conținutul din oală se va termina.
Formele se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la temperatura camerei, pentru a se răci. Odată ce desertul nostru s-a răcit complet, vom transfera cele 3 forme la frigider, pentru cel puțin 5 ore.Pasul 5. După acest interval de timp, vom scoate formele de la frigider. Rând pe rând, le vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mici, doar pentru câteva secunde, în care am pus apă călduță. Imediat apoi, cu ajutorul unui cuțit, îl vom trece pe marginea desertului, pentru a-l îndepărta, ușor, de forma în care se află. În continuare, vom întoarce forma cu susul în jos, pentru a se desprinde de formă, direct într-o farfurie.
Pasul 6. Acum ne vom ocupa și de prepararea sosului de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 50 de grame de ciocolată neagră, pe care o vom tăia mărunt și o vom pune într-o oală de dimensiuni mai mici, la foc mic. Adăugăm peste ciocolată și un sfert de cană de smântână lichidă pentru frișcă, iar cu ajutorul unei linguri, le vom amesteca, pentru ca ciocolata să se topească. În momentul în care a început să se topească, vom opri focul și vom continua să amestecăm, moment în care, din când în când, vom mai adăuga și puțină smântână lichidă pentru frișcă. Se adaugă și se amestecă, până când vom obține consistența dorită a sosului.
Pasul 7. Sosul de ciocolată se toarnă peste desertul nostru delicios, deasupra presărăm câțiva fulgi de ciocolată, iar rețeta este gata!
Panna Cotta cu sos de ciocolată este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cheesecake cu pudră de Matcha. Un desert special, mai ales dacă este servit cu un ceai aromat!