Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană

cea mai simpla reteta de caponata
Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană

Caponata reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  caponata. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă caponata, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Caponata

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  caponata, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  - 30 minute

Timp de preparare  - 30 minute

Timp total  - o oră 

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Caponata

  • 1 kg vinete
  • ulei de măsline
  • 250 g ceapă albă
  • 400 g tulpină verde de țelină
  • 200 g măsline verzi (fără sâmburi)
  • 50 g capere
  • 50 g nuci prăjite
  • 200 g roșii cherry
  • sare (după gust)
  • 60 ml oțet
  • 60 g zahăr granulat
  • 40 g pastă de tomate
  • frunze de busuioc proaspăt

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai buna reteta de caponata
Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos

Mod de preparare - Caponata

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea vinetelor. Așadar, vom avea nevoie de 1 kilogram de vinete, pe care le vom spăla foarte bine, rând pe rând, iar imediat apoi, ne vom îndepărta cotorul și le vom tăia în cuburi de dimensiuni potrivite. Cuburile de vinete se pun într-un bol de dimensiuni mai mari.

Pasul 2.  Între timp, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom umple pe jumătate cu ulei de măsline. Cu ajutorul unei spumiere, vom lua câteva cubulețe de vinete și le vom introduce în uleiul încins. Se lasă în oală până când devin aurii. Odată ce ajung la această nuanță, le vom scurge bine de ulei și le vom așeza pe o farfurie în care am pus în prealabil, hârtie de copt.

Procesul se repetă până când au fost gătite toate bucățelele de vinete.

Pasul 3.  Imediat apoi, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom pune puțin ulei, iar în momentul în care acesta s-a încins, vom adăuga 250 de grame de ceapă albă, pe care am tăiat-o în prealabil. Odată ce ceapa a început să se călească, vom adăuga și 400 de grame de tulpină verde de țelină, pe care am tăiat-o rondele, în prealabil.

Pasul 4.  Vom avea nevoie și de 200 de grame de măsline verzi, însă fără sâmburi. În cazul în care aveți cu sâmburi, este nevoie să le tăiem, cât să scăpăm de sâmbure, în caz contrar, vom folosi măslinele întregi. Le adăugăm și pe ele în tigaie, peste restul ingredientelor.

reteta de caponata
Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Adăugăm și 50 de grame de capere, 50 de grame de nuci prăjite, 200 de grame de roșii cherry, tăiate în jumătăți. Amestecăm timp de câteva minute, apoi acoperim tigaia cu un capac și mai lăsăm să scadă conținutul, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, îndepărtăm capacul și condimentăm cu sare (după gust).

Pasul 6.  Acum ne vom ocupa de prepararea sosului dulce-acrișor. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 60 de mililitri de oțet, 60 de grame de zahăr granulat, 40 de grame de pastă de tomate, le amestecăm cu o lingură și amestecul se toarnă în oală, alături de vinetele gătite anterior. Adăugăm și câteva frunze de busuioc proaspăt.

Pasul 7.  Preparatul se poate servi cald sau rece, însă are un gust mult mai intens dacă este rece. Așadar, vom pune preparatul în frigider, iar rețeta este gata!

Caponata  este gata și se poate servi. Poftă bună!

caponata
Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Dovlecei cu porumb și smântână, cu puține ingrediente!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Frigărui de pui cu legume. Călătorie culinară prin bucatele delicioase!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies