Pastele cu piept de pui și ciuperci în sos cremos reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire -
Timp de preparare -
Timp total -
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos
- 750 g piept de pui
- o ceapă și jumătate albă
- 3 căței de usturoi
- 150 g ciuperci champignon
- 150 g frunze de spanac
- 100 g parmezan
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- o lingură de cimbru uscat
- 2 lingurițe de paprika
- 1 litru de supă de pui
- 250 ml smântână lichidă pentru gătit
- 500 g paste farfalle
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețeta de Dovlecei cu porumb și smântână, cu puține ingrediente!
Mod de preparare - Paste cu piept de pui și ciuperci în sos cremos
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tăierea pieptului de pui. Așadar, vom avea nevoie de 750 de grame de piept de pui, pe care îl vom tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite. Imediat apoi, pieptul se pui se va așeza într-un bol de dimensiuni potrivite.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa și de tăierea celorlalte ingrediente. Așadar, vom avea nevoie de o ceapă și jumătate albă, pe care o vom toca mărunt,
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza la aragaz, la foc mediu. Turnăm 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm să se încingă. Abia apoi vom adăuga cele 750 de grame de piept de pui, pe care l-am tăiat cubulețe. Atenție însă! Este nevoie ca din când în când să mai amestecăm în bucățile de pui, pentru a se găti pe toate părțile, în mod egal.
Condimentăm puiul cu sare și piper negru măcinat (după gust). Se gătește până când va începe să se rumenească, dar și până când se va pătrunde cât mai bine în interior. Imediat apoi, pieptul de pui se transferă într-un bol de dimensiuni potrivite.Pasul 4. În aceeași tigaie în care am preparat pieptul de pui, vom adăuga o lingură de ulei de măsline, peste care vom pune ceapa tocată, pe care o vom amesteca până când se va căli. Abia apoi vom adăuga și cele 150 de grame de ciuperci feliate, cei 3 căței de usturoi pe care i-am tocat, moment în care vom amesteca cu o lingură de lemn, până când se va încorpora bine cu ceapa. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat, o lingură de cimbru uscat și 2 lingurițe de paprika. Amestecăm bine, iar apoi adăugăm 1 litru de supă de pui, 250 de mililitri de smântână lichidă pentru gătit. Continuăm să amestecăm, până când aducem conținutul la punctul de fierbere.
Pasul 5. Odată ajuns la punctul de fierbere, adăugăm în tigaie și 500 de grame de paste farfalle, pe care le vom găti conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este necesar să amestecăm la fiecare 1-2 minute. Adăugăm apoi și 150 de grame de spanac și bucățile de pui. Amestecăm, până în momentul în care spanacul se va înmuia și se va încorpora corespunzător. Abia apoi vom adăuga 100 de grame de parmezan, pe care l-am ras în prealabil.
Pasul 6. Odată ce pastele noastre sunt gata, le vom transfera în farfurii, iar rețeta este gata!
Pastele cu piept de pui și ciuperci în sos cremos sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Ceafă de porc cu cartofi prăjiți, mai suculentă decât credeai!