Rețetă de Chec cu model de zebră. O surpriză pentru întreaga familie!

reteta de chec cu model zebra
Rețetă de Chec cu model de zebră

Checul cu model de zebră reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu model de zebră. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu model de zebră, preparat exact pe gustul vostru.

 

Rețetă de  Chec cu model de zebră

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu model de zebră, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Chec cu model de zebră

  • 400 g făină
  • un praf de sare
  • un pliculeț de praf de copt
  • 200 g unt (la temperatura camerei)+ în plus
  • 250 g zahăr granulat
  • 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • adăuga 3 linguri de pudră de cacao
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai simpla reteta de chec
Rețetă de Chec cu model de zebră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pancakes pufoase cu unt. Se pot servi cu sirop de arțar, smochine și nuci!

Mod de preparare - Chec cu model de zebră

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 400 de grame de făină, un praf de sare, un pliculeț de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel.

Pasul 2.  Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei), peste care vom turna 200 de grame de zahăr granulat, iar de data aceasta, le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru a se combina cât mai bine cu putință. Imediat apoi, vom adăuga și 4 ouă întregi (la temperatura camerei), însă rând pe rând, în timp ce continuăm să mixăm. Odată ce am terminat de adăugat ouăle, vom adăuga și o esență

de vanilie.

Pasul 3.  Acum a venit timpul să amestecăm cele două conținuturi din bol, motiv pentru care vom adăuga, treptat, în timp ce continuăm să mixăm, amestecul de făină, alternat cu o cană de lapte (la temperatura camerei), până când vom termina conținutul de făină, dar și cana de lapte.

Pasul 4.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, separat, vom adăuga 3 linguri de pudră de cacao, o lingură de zahăr granulat, 50 de mililitri de lapte (la temperatura

camerei), ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Peste acest amestec, vom turna 2 căni din aluatul rezultat anterior și le vom combina împreună, tot cu ajutorul telului.

cea mai buna reteta de chec
Rețetă de Chec cu model de zebră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, vom avea nevoie și de o tavă de cuptor, rotundă, de dimensiuni mai mari, pe care o vom unge cu puțin unt (la temperatura camerei), peste care vom așeza și o hârtie de copt. Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri, vom începe să luăm, rând pe rând, câte o lingură de aluat alb, câte o lingură de compoziție cu cacao, altă lingură de aluat alb, alta de cacao și tot așa, până când cele două compoziții se vor termina complet.

Pasul 6.  Cu ajutorul unei scobitori mai mari sau a unui băț de frigărui, pe care îl vom introduce în aluatul nostru, putem forma, dacă ne dorim, fel de fel de modele, în funcție de preferințe. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră.

Pasul 7.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și checul nostru delicios din tavă, iar rețeta este gata!

Checul cu model de zebră  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

chec cu model de zebra
Rețetă de Chec cu model de zebră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură. Perfect pentru iubitorii de ciocolată!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies