Află din rândurile următoare care este rețeta de ciorbă de spanac a bunicii Ghergina.
Bunica Gherghina, una dintre cele mai îndrăgite și apreciate bunicuțe din mediul online, gătește mereu cele mai gustoase și delicioase preparate pentru nepoții săi. Deoarece sunt mulți oameni care îi urmăresc activitatea și o apreciază, bunica Gherghina împarte adesea cu comunitatea sa din mediul online filmulețe în cadrul cărora explică modul de preparare al rețetelor.
De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de ciorbă de spanac.
„ Dragii mei, astăzi o să vă pregătesc o ciorbă de spanac țărănească .”, a spus bunica Gherghina.
Rețeta de ciorbă de spanac a bunicii Gherghina
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
Conform informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- spanac;
- verdeață;
- orez;
- zarzavat pentru ciorbă (morcovi, ceapă, țelină, păstârnac);
- ouă;
- roșii;
- sare;
- ulei.
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Acum urmează să toc zarzavatul pentru ciorbă și roșiile să le dau pe răzătoare. Am tocat legumele pentru ciorbă și mergem să le punem într-un litru de apă la foc.
Acum punem spanacul într-un vas și punem apă fiartă peste el. Cât fierb legumele, punem apă fiartă peste spanac. Peste legume punem o lingură de orez și un praf de sare. Am scurs spanacul de apa caldă și acum îl punem aici peste zarzavat. Am ras și roșiile pentru ciorbă. Punem și roșiile rase și punem doar două linguri de ulei la ciorbă. La final, aruncăm și două ouă sparte în ciorbă.
Această rețetă poate fi adaptată și la perioada postului. Astfel, dacă nu mai punem ouăle la final, putem să obținem o rețetă delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului.