Ca la Mănăstirea Botoș nu s-a mai gustat o ciulama de hribi atât de gustoasă!
De această dată, doamna Grațiela este cea care a pregătit o nouă rețetă la Mănăstirea Botoș, și anume... o ciulama de hribi. O adevărată delicatesă a fost pregătită cu multă îndemânare și experiență, ingrediente la îndemână și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Ciulama de hribi, pregătită la Mănăstirea Botoș
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 100 ml ulei
- 3 cepe
- 2 kg hribi
- 500 ml apă
- 1 kg smântână
- 1 legătură mărar
- 10 căței usturoi
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Începem prin a toca mărunt cele 3 cepe. Apoi trecem la hribi, pe care le tăiem fâșii, iar apoi bucățele de dimensiuni potrivite, nici prea mici, dar nici prea mari.
- Între timp, punem la încins 100 ml ulei, în care adăugăm ceapa și așteptăm să se călească și să devină translucidă. Imediat apoi, adăugăm treptat și bucățile de hribi și amestecăm.
- “ Putem pune usturoiul, și smântâna spre sfârșit, când deja hribul începe să-și taie din textură și să devină mai moale, nu așa crocant. Asezonăm cu sare. (…) Putem să punem un pic la urmă (n.r. făină), dar avem o smântână grasă, groasă și ar fi păcat să adaugăm făină, mai degrabă un pic de amidon, dar e smântâna de așa natură în cât nu-i mai trebuie altceva.
- Tocăm verdeața, că deja hribul este fiert, a fiert o jumătate de oră, și deja e spre sfârșit.