Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun

Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun
Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun

Cornurile cu gem sunt perfecte la micul dejun! Noi vă dezvăluim o rețetă ușoară și rapidă, care o să vă ajute să preparați cele mai pufoase cornuri.

Dacă vreți să preparați ceva delicios pentru micul dejun sau pentru pachețelul unui copil, cornurile cu gem reprezintă soluția perfectă. Se fac repede, sunt extrem de pufoase și au o umplutură delicioasă. 

Cornurile cu gem, o soluție perfectă pentru micul dejun 

Deserturile preparate în casă sunt mult mai sănătoase decât cele cumpărate. Dacă aveți poftă de ceva dulce, dar nu neapărat de o prăjitură, puteți să faceți cornuri cu gem. 

Nu sunt foarte dulci, dar aluatul este pufos, iar umplutura de gem face din aceste cornuri o variantă ideală pentru micul dejun. Rămân la fel de moi pentru mai multe zile, așa că veți avea ce să consumați dimineața, alături de o cană de cafea, alături de un pahar de lapte sau merg la fel de bine și cu ceai. 

Puteți folosi orice fel de gem, în funcție de preferințele fiecăruia.

Poate fi gem de caise, de căpșuni, de zmeură, de prune sau de afine. Ideea este să puneți un gem mai acrișor.

Ingrediente:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 600 gr făină
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahăr
  • două ouă
  • 50 gr unt topit
  • 7 gr drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 300 gr gem
  • două gălbenușuri
  • două linguri de lapte 

Cum se prepară cornurile cu gem

Într-un castron mai adânc, puneți făina, un praf de sare și drojdia uscată. În mijlocul acestor ingrediente, faceți o gaură. Separat, într-o crăticioară, puneți laptele și zahărul pe foc mic, până când zahărul se va topi. 

Amestecul de lapte călduț și zahăr se pune în gaura din mijlocul făinii. Adăugați și ouăle, pe care le-ați bătut în prealabil.

Frământați aluatul, după care începeți să adăugați și untul topit. 

La final, trebuie să obțineți un aluat ca din plastilină, care să nu se lipească de mâini. Aluatul se lasă la dospit, într-un loc călduț, pentru aproximativ o oră. 

După aceea, puneți aluatul pe masa pe care ați presărat făină, împărțiți-l în două părți egale, pe care le veți întinde cu sucitorul.

Din fiecare foaie trebuie să obțineți alte 8 bucăți, cât de cât egale, ca mărime. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

La baza fiecărei bucățele de aluat puneți o linguriță de gem. Apoi rulați aluatul de la bază înspre vârf. Cornurile obținute le veți pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsați la dospit o jumătate de oră. 

Apoi ungeți fiecare corn cu un amestec de gălbenușuri și lapte. Băgați tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. 

Când se rumenesc deasupra, înseamnă că sunt gata. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies