Află din rândurile următoare care este rețeta de cotlet de porc la grill.
Chef Sorin Bontea împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete. De data aceasta, cunoscutul bucătar a pregătit o rețetă de cotlet de porc cu os la grill și garnitură.
„ Vreau să vă arăt astăzi cum prepar eu cotlete de porc cu os. Pentru că este gros, are cam 3 cm, am să îl pun pe grătar și am să îl termin la cuptor .”, a spus Sorin Bontea pe YouTube.
Rețeta de cotlet de porc cu os la grill a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețeta pastelor cu brânză de burduf, spanac și nuci prăjite a lui chef Sorin Bontea. “Este spectacol.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- cotlet de porc;
- mix de condimente (ceapă, pătrunjel, usturoi, coriandru, sare, boia dulce).
Pentru garnitură, chef Sorin Bontea a folosit următoarele ingrediente:
- ulei de măsline;
- cartofi;
- mini zucchini;
- ciuperci.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Primul lucru pe care am să îl fac va fi să asezonez carnea cu un mix de condimente grill pentru porc. Vreau să îl asezonez bine. Are ceapă, pătrunjel, usturoi, coriandru, sare, boia dulce. Am marinat carnea și vreau să o las la frigider 10-15 minute. Pun un plastic și o bag așa la frigider cu totul. Am scos-o de la frigider și ce mai trebuie să îi faceți, înainte de a pun carnea pe grătar, întotdeauna să o mai lăsați 10 minute afară pe masă, să intre în temperatura camerei.
Am pus tigaia la încins cu ulei de măsline. Cartofii i-am pus la fiert în apă cu sare. Am pus la prăjit cartofii, am pus si mini zucchini, ciupercile. Acum pun piper, sare și usturoi. Asta este garnitura pentru cotletul de porc.
Am scos și carnea de șa cuptor. E bine să lăsați carnea 2-3, poate chiar 4 minute, să se odihnească, înainte să o serviți.”, a spus chef Sorin Bontea.