Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea: „Le bag la cuptor, mielul și legumele în același timp!”

Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea: „Le bag la cuptor, mielul și legumele în același timp!”
Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea: „Le bag la cuptor, mielul și legumele în același timp!”

Află din rândurile următoare care este rețeta de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea a pregătit o rețetă delicioasă de miel cu legume la cuptor, pe care a filmat-o și a postat-o pe canalul său de YouTube, acolo unde oferă cele mai bune sfaturi în materie de gătit.

Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]

Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețeta pastelor cu brânză de burduf, spanac și nuci prăjite a lui chef Sorin Bontea. “Este spectacol.”

Ingrediente:  

  • o pulpă de miel dezosată;
  • sare;
  • piper negru măcinat;
  • piper boabe;
  • condimente pentru miel;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 300 de ml de vin roșu sec;
  • foi de dafin;
  • ulei de măsline;
  • o sfeclă și jumătate;
  • o țelină;
  • 4 morcovi;
  • 2 păstârnaci;
  • cimbru.

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar rezultatul de-a dreptul delicios.

Primul lucru pe care am să îl fac va fi să condimentez pulpa de miel. Am dezosat-o și am întins-o cât mai mult pentru că vreau să o rulez.

Sare, piper, condimente pentru miel. Condimentez pe ambele părți. Acum îl rulez, îl leg cu sfoară și am să îl bag la cuptor. L-am legat și o să mai pun puține condimente. Îl pun cu partea asta cu grăsime în sus. Am aici 4-5 căței de usturoi. Piper boabe. Am să pun vin roșu. Foi de dafin. Acum am să-i mai pun puțină apă să nu se ardă și puțin ulei de măsline.

Gata mielul. Acum am să fac legumele. Am aici o sfeclă și jumătate, o țelină, 4 morcovi și 2 păstârnaci. Sare, piper, cimbru. Acum cam 200 de ml de ulei de măsline și puțină miere. Miere pun pentru că vreau să le caramelizez. Nu pun foarte multă. Le-am tăiat bucăți mari. Le bag la cuptor, mielul și legumele în același timp, undeva la 160-170 de grade, la foc mediu, o oră – o oră și un pic, în funcție de cuptor .”, a spus chef Sorin Bontea pe canalul său de YouTube.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies