Află din rândurile următoare care este rețeta de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea a pregătit o rețetă delicioasă de miel cu legume la cuptor, pe care a filmat-o și a postat-o pe canalul său de YouTube, acolo unde oferă cele mai bune sfaturi în materie de gătit.
Rețeta de pulpă de miel cu legume la cuptor a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețeta pastelor cu brânză de burduf, spanac și nuci prăjite a lui chef Sorin Bontea. “Este spectacol.”
Ingrediente:
- o pulpă de miel dezosată;
- sare;
- piper negru măcinat;
- piper boabe;
- condimente pentru miel;
- 4-5 căței de usturoi;
- 300 de ml de vin roșu sec;
- foi de dafin;
- ulei de măsline;
- o sfeclă și jumătate;
- o țelină;
- 4 morcovi;
- 2 păstârnaci;
- cimbru.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar rezultatul de-a dreptul delicios.
„ Primul lucru pe care am să îl fac va fi să condimentez pulpa de miel. Am dezosat-o și am întins-o cât mai mult pentru că vreau să o rulez. Sare, piper, condimente pentru miel. Condimentez pe ambele părți. Acum îl rulez, îl leg cu sfoară și am să îl bag la cuptor. L-am legat și o să mai pun puține condimente. Îl pun cu partea asta cu grăsime în sus. Am aici 4-5 căței de usturoi. Piper boabe. Am să pun vin roșu. Foi de dafin. Acum am să-i mai pun puțină apă să nu se ardă și puțin ulei de măsline.
Gata mielul. Acum am să fac legumele. Am aici o sfeclă și jumătate, o țelină, 4 morcovi și 2 păstârnaci. Sare, piper, cimbru. Acum cam 200 de ml de ulei de măsline și puțină miere. Miere pun pentru că vreau să le caramelizez. Nu pun foarte multă. Le-am tăiat bucăți mari. Le bag la cuptor, mielul și legumele în același timp, undeva la 160-170 de grade, la foc mediu, o oră – o oră și un pic, în funcție de cuptor .”, a spus chef Sorin Bontea pe canalul său de YouTube.