Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea! „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea! „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”
Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea! „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de cheesecake cu fidea a lui chef Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea este fără doar și poate unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, care pe lângă talentul său culinar, este apreciat și pentru felul său de a fi. Cunoscutul bucătar și-a creat în mediul online o comunitate numeroasă de persoane care îl apreciază. Astfel, chef Sorin Bontea le oferă acestora rețetele celor mai gustoase preparate. De data aceasta, chef Sorin Bontea a postat pe canalul său de YouTube rețeta pentru un cheesecake delicios cu fidea scurtă.

Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea
Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]

Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

Ingrediente:

  • 250 g de fidea scurtă;
  • 200 g de afine;
  • zmeură;
  • 50 g mix de fructe uscate;
  • fulgi de migdale;
  • 50 g de biscuiți măcinați;
  • 100 g de unt;
  • 180 g de zahăr;
  • 400 g de ricotta;
  • 4 ouă;
  • esență de vanilie;
  • 150 g de smântână de gătit;
  • 20 g de amidon de porumb;
  • fructe physalis.

Mod de preparare:  

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Se pun la fiert pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În momentul în care acestea au fiert, se scurg bine de apă și se pun într-un bol încăpător. Peste fidea se pune untul și se amestecă până acesta se topește. Dacă untul s-a topit, se adaugă: biscuiții, 30 g din mixul de fructe uscate și se amestecă. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt se pune conținutul de fidea și se nivelează bine, apoi se pune la frigider cât timp se prepară crema.

Într-un bol se adaugă: ricotta, 150 g de zahăr și se încorporează. După ce s-a încorporat zahărul cu ricotta, se pun ouăle, unul câte unul, amestecând ușor. Următoarele ingrediente adăugate în cremă sunt: esența de vanilie, smântâna de gătit și amidonul de porumb, amestecând ușor. Crema se pune peste blatul de fidea și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. În cazul în care cuptorul nu are funcție de abur, este important sa fie pusă o tavă cu apă pe raftul de jos.
Între timp se prepară sosul de afine. Într-o oală se adaugă afinele și 200g apă și se lasă la foc mic. Când afinele au început să fiarbă, se pun cele 30g zahăr rămase și se lasă pe foc până când apa începe să scadă. Când apa a scăzut, afinele se pisează și se trec printr-o sită. Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.
Cheesecake-ul se porționează, iar pe fiecare felie se adaugă: sos de afine, zmeură, mix de fructe uscate și un fruct physalis.
”, a spus chef Sorin Bontea pe canalul său de YouTube.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Bunica Emilia, sfaturi pentru a pregăti macroul marinat! Cum prepară marinada, astfel încât să facă economie? „Dacă îl cumpărați de la magazinele de specialitate, costă destul de mult.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies