Chef Sorin Bontea a pregătit rețeta vinetelor la cuptor cu iaurt grecesc.
Chef Sorin Bontea a pregătit o nouă rețetă delicioasă pentru toți iubitorii gastronomiei.
Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta grecească
Citește și: Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- Vinete
- Ceapă
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Zahăr
- Pătrunjel
- Busuioc
- Roșii/ sos de roșii
- Iaurt
Chef Sorin Bontea a obișnuit deja urmăritorii săi cu rețetele pe care le împarte în mediul online, așa că de această dată a vrut să aducă mai aproape gustul Greciei și a pregătit vinete la
Cum pregătește chef Sorin Bontea vinetele la cuptor cu sos și iaurt
Chef Sorin Bontea a explicat și cum prepară sosul pentru vinete, după ce acestea au fost introduse la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute. După ce sosul de roșii este gata, chef Sorin Bontea scoate vinetele, amestecă cu sosul, apoi mai lasă timp de 15 minute la cuptor pentru ca toate gusturile să se combine.
Aceste vinete sunt servite cu iaurt grecesc, în funcție de preferințe. „Avem vinetele la cuptor și acum pregătesc sosul de roșii. Pun ulei de măsline, cam 80 de ml. Dacă uleiul de măsline e bun, nu există prea mult. Ceapa am tăiat-o mai mare și nu o las să se călească bine, cam două cepe, 3 căței de usturoi. Adaug roșiile peste și amestec și lăsăm să fiarbă. Pun cimbrișor, sare, zahăr, piper, lăsăm 5 minute să fiarbă, le combinăm și băgăm din nou la cuptor, vreo 15 minute, să se combine gusturile.